VLASNIK MICROSOFTA

BILL GATES DJECI NEĆE OSTAVITI NIŠTA 'Moraju imati osjećaj da je njihov rad bitan i da ima smisla'

 AFP

VANCOUVER - Bill Gates je najbogatiji čovjek na Zemlji. Njegovo osobno bogatstvo iznosi čak 76 milijardi dolara - mogao bi pune tri godine plaćati sve troškove hrvatskog proračuna i još bi mu ostalo više od 7 milijardi.

U nedavnom govoru na TED konferenciji u Vancouveru, Gates i njegova žena Melinda otvoreno su izložili svoje planove za taj novac, te koliko namjeravaju ostaviti svojoj djeci.

Umjesto novca, svojim dvjema kćerima i sinu pružili su dobro obrazovanje, tako da mogu naučiti osloniti se na svoje sposobnosti, a ne na bogatstvo svojih roditelja.

- Imate dovoljno novaca, usprkos vašim ogromnim donacijama u humanitarne svrhe, da svu svoju djecu učinite milijarderima, rekao je organizator konferencije Chris Anderson.

- Oni neće imati ništa nalik tome. Moraju imati osjećaj da je njihov vlastiti rad bitan i da ima smisla, rekao je Gates.

- Morate se pobrinuti da imaju osjećaj vlastite sposobnosti, i da znaju što žele raditi.

- Željeli smo postići ravnotežu, tako da imaju slobodu učiniti što god žele, ali da nemaju toliko novaca da bi mogli otići van i ne raditi ništa, zaključio je Gates.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:01