GOVORIO I O RAZVODU

Bill Gates otvorio dušu za CNN: ‘Druženje s tim pedofilom bila je ogromna pogreška...‘

Gates je kazao kako je s Epsteinom bio na nekoliko večera nadajući se da će osigurati milijune za njegovu filantropsku organizaciju
 Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Bill Gates (65) priznao je u srijedu u intervjuu koji je dao za CNN da je golema pogreška bila provoditi vrijeme s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom te je otkrio kako su zajedno bili na nekoliko večera.

Voditelju Andersonu Cooperu priznao je i kako je razvod od Melinde French Gates bio za njega izvor velike tuge.

Veza Gatesa i Epsteina datira još iz 2011., kada je Epstein uplatio sredstva u zakladu Gates i JP Morgan, no točka prijepora između njega i supruge Melinde postala je u rujnu 2013.

Melinda je tada prijateljima kazala kako je bijesna zbog njegovog druženja s osuđenim pedofilom i kako s tim ne želi imati nikakve veze.

Odvjetnike za razvod angažirala je 2019. kada su susreti Gatesa s Epsteinom dospjeli u javnost.

Gates je seksualnog prijestupnika posjetio u njegovoj kući 'na desetke' puta, a s njim je čak razgovarao o svom 'toksičnom' braku, kada mu je Epstein savjetovao da se rastane.

Milijarder je za CNN kazao kako je i on bio zabrinut zbog Epsteina, koji je priznao krivnju te je osuđen 2008. zbog navođenja maloljetnice na prostituciju - godinama prije nego li je mogul upoznao pokojnog pedofila i zlostavljača.

- Bio sam s njim na nekoliko večera nadajući se da će se Epstein osigurati milijune za filantropsku organizaciju vezanu uz globalno zdravlje putem svojih kontakata. Kad sam vidio da od toga neće biti ništa, naša veza je završila - kazao je Gates.

- Bila je velika pogreška što sam proveo svoje vrijeme s njim i dao mu na važnosti. Bilo je i drugih u sličnoj situaciji, no pogriješio sam - dodao je Gates.

Njegov glasnogovornik kazao je za Insider u lipnju kako Gates nije ostvario apsolutno nikakvu ni poslovnu vezu ni prijateljstvo s Epsteinom i da su njihovi susreti bili isključivo vezani uz filantropiju.

Voditelj Anderson Cooper upitao ga je žali li zbog nedavnih navoda da se bavio nedoličnim ponašanjem na radnom mjestu, no Gates nije konkretno odgovorio.

- Svakako svi žale, ali to je vrijeme za razmišljanje i u ovom trenutku moram ići naprijed - rekao je pa dodao:

- Moj posao mi je vrlo važan, a kao obitelj zacijelit ćemo najbolje što možemo i naučiti nešto iz ovih događanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:42