UZNEMIRIO SE

Bill Gates se potpuno izgubio nakon pitanja o pedofilu Epsteinu: ‘Žao mi je što sam to učinio...‘

Sastanci Gatesa i Epsteina navodno su usko povezani s rastavom od njegove dugogodišnje supruge Melinde
Bill Gates
 Ludovic Marin/AFP

Bill Gates u utorak je dao videointervju na PBS televiziji, a tijekom razgovora s novinarkom Judy Woodruff posebno se uznemirio kad ga je voditeljica upitala o njegovoj vezi s osuđenim pedofilom i seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom.

- Poznato je da ste održali niz poslovnih sastanaka s Jeffreyjem Epsteinom koji je bio osuđen za maloljetnu prostituciju. Što ste znali o njemu kad ste se sastajali s njim, kako ste sami rekli, u nadi da ćete prikupiti novac? - upitala je Woodruff osnivača Microsofta.

- Kao što i znate, večerao sam s njim. Žao mi je što sam to učinio - odgovorio je Gates.

- Poznavao je ljude koji igraju veliku ulogu u globalnom zdravlju, što je moj interes. U tom smjeru ne ide ni približno dovoljno filantropije - objasnio je Gates i dodao da su ti sastanci "bili pogreška".

- Sastanci nisu rezultirali onako kako je tvrdio da hoće, pa sam ih prekinuo. To je bilo davno, nema ništa novo u vezi tih sastanaka i našeg odnosa - izjavio je 65-godišnji Gates.

Woodruff je istaknula da se Gates nastavio sastajati s Epsteinom godinama nakon njihova prvog susreta. Melinda Gates, za koju se vjerovalo da je bijesna zbog njihovog prijateljstva, navodno se počela sastajati s odvjetnicima za razvode 2019. godine, nakon što su susreti njezina supruga s Epsteinom postali poznati javnosti. Nakon što su ranije ove godine najavili da će se rastati, par je prošli mjesec službeno riješio papire za razvod.

Podsjetimo, Epstein se ubio u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje za optužbe da je namamio desetke 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove te im plaćao za seksualne usluge. Priznao je krivnju po teškom kaznenom djelu za prostituciju u koju je bila uključena maloljetna osoba 2008. godine i osuđen je na 18 mjeseci zatvora, ali je odslužio samo 13.

Nakon što ga je novinarka pitala je li nešto naučio iz druženja s Epsteinom, Gates se zbunio.

- Pa on je mrtav, a općenito uvijek morate biti oprezni i, znate, jako sam ponosan na ono što smo postigli i vrlo sam ponosan na rad zaklade. Zbog tog ustajem svaki dan i fokusiram se - zaključio je Gates.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:49