BEZOČNICI

BIROKRATI PREVRŠILI MJERU ČAK I ZA TALIJANSKE POJMOVE U radno vrijeme na trošak općine bili s prostitutkama, častili ljubavnice, išli u teretanu...

Zgrada općinske uprave u Piacenzi
 Profimedia

Protiv točno 50 od 631 uposlenika Općinske uprave u Piacenzi otvoren je sudski postupak zbog prekida javne službe, prevare i krivotvorenja. Što su to učinili strašno? Za talijanske pojmove baš ništa: naprosto bi došli na posao, ovjerili karticu, pa iščezli (krivotvorenje podatka) svojim privatnim poslom (prekid javne službe) dok im je plaća tekla za radno vrijeme (prevara).

Najgore je prošao tip koji je u radno vrijeme, dok su mu tekli radni sati, koristio općinski kombi za spolne odnose s maloljetnom prostitutkom. Njega su stoga optužili i za radnju izjednačenu sa silovanjem (malodobni nisu ovlašteni prostituirati se). Bili su tako okrutni da ga nisu strpali u zatvor, nego u kućni pritvor, gdje supruga vjerojatno neće biti ljubazna koliko bi ključar bio (jedina mu je utjeha da je prošao bolje od Napolitanca koji je rekao ženi da ide prijatelju, a zapravo je krenuo do prostitutki, pa sreo ondje svoju zakonitu, te ju je čak i udario, misleći da je barem to besplatno).

Najdrskiji je pak bio frajer koji je kolegicu, potencijalnu ljubavnicu, izvodio na ručak u radno vrijeme, pa bi malo produljili, i onda oboje naplatili prekovremeni rad.

Najobičniji su bili pak službenici, oba spola, koji su u radno vrijeme išli u teretanu, ili u kupovinu.

Bili su toliko bezočni da su to primijetili i prijavili građani. Financijska straža i Općinska policija su ih pratile i snimale mjesecima, te priložile 550 stranica zapisnika, ne računajući audiovideo snimke.

S objavljivanjem su počekali dok nisu prošli izbori. Nova gradonačelnica Patrizia Barbieri ostala je, kaže, paf. Za svih 50 postoje uvjeti za otkaz po kratkom postupku - pa bi neke službe spale na jednu ili nijednu osobu. Ali čak ih ni sindikati ne brane, toliko je ogorčenje građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:03