SUMNJA

BISKUP UZNEMIRIO VJERNIKE 'Možda ne bih trebao to govoriti, ali pitam se postoji li Bog uopće'

'Postoje trenuci kad se upitate 'Postoji li Bog? Gdje je Bog?', zapitao se nadbiskup
 Wikipedia / Wikipedia

BRISTOL - Justin Welby, nadbiskup od Canterburyja, u intervjuu za BBC, održanom pred stotinama vjernika u bristolskoj katedrali, priznao je kako ponekad sumnja u postojanje Svevišnjeg.

'Postoje trenuci kad se upitate 'Postoji li Bog? Gdje je Bog?'', izjavio je poglavar anglikanske crkve i brzo dodao kako 'nadbiskup od Canterburyja možda ne bi trebao javno izjaviti takvo što'.

Novinarka BBC-ja, Lucy Tegg, upitala ga je da li ikad ima sumnji, na što je nadbiskup odgovorio: 'Da. Imam, na puno različitih načina. To je vrlo dobro pitanje i moram dobro razmisliti prije nego odgovorim potvrdno'.

Nadbiskup je potom rekao kako najčešće sumnja za vrijeme jutarnjeg trčanja: 'Neki dan, molio sam se dok sam trčao i na kraju sam se obratio Bogu riječima 'Vidi, nije li vrijeme da uradiš nešto, ako si tamo gore' – riječi koje možda ne pristaju nadbiskupu od Canterburyja'.

Iako ponekad sumnja u Boga, nadbiskup naglašava kako je uvjeren u postojanje Isusa: 'Ne možemo objasniti sva pitanja na svijetu, ne možemo objasniti toliku patnju, puno toga ne možemo objasniti, ali znamo za Isusa'.

Upitan što radi u teškim životnim trenucima, nadbiskup Welby odgovara: 'Nastavljam dalje, zazovem Isusa da mi pomogne, a on uvijek dođe i podigne me'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:04