ŽIVOT NA RUBU

BIVŠA PLAYBOYEVA ZEČICA ZAVRŠILA U ZATVORU Za mafiju je u avionu švercala kokain

Brandi je proglašena krivom, ali je dobila znatno manju kaznu od njenih suučesnika

Brandi Brandt, najpoznatija kao lice i tijelo s naslovnice Playboya, ali i kao djevojka basista benda Motley Cruea Nikkija Sixxa osuđena je na tri godine zatvora zbog sudjelovanja u krijumčarenju kokaina u zrakoplovima iz SAD-a u Australiji.

Narkomafija za koju je Brendi radila organizirala je 2007. godine unošenje i spremanje kokaina u WC u zrakoplovu za Sydney.

Kada je 2013. godine konačno privedena i to nakon detaljne policijske istrage koja je trajala punih 5 godina na sudu se izjasnila krivom za unošenje više od dva kilograma kokaina te je priznala da je u banke uplatila oko 70.000 dolara od prodaje.

Brendi je navodno od početka znala da je pod istragom što je, prema svjedočenju njenih prijatelja, jako utjecalo na njeno psihičko zdravlje, a u tom je razdoblju njena ovisnost o drogama znatno uznapredovala.

Prilikom izricanja presude sudac Peter Zahra kazao je kako je njezina uloga u ovom kriminalnom pothvatu bila znatno niža od ostalih uključenih u čitav proces.

Zahra je dodao i kako su čitav život i djetinjstvo 45-godišnje Brandi obilježili susreti s drogom. Njezina majka bila je glazbenica i ovisnica o alkoholu i drogama koja je Brandi s 13 godina poslala kod oca. Tamo je kao djevojčica i sama počela piti i konzumirati droge.

Za vrijeme braka s glazbenikom Nikkijem Sixxom Brandi je bila čista, nije konzumirala nikakve opijate. No, kada se njihova veza počela raspadati vratila se starim navikama.

Brandi je ipak proglašena krivom, ali je dobila znatno manju kaznu od njenih suučesnika. Na kaznu će se moći žaliti tek polovicom 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:26