ZAPANJUJUĆE

Bivša Trumpova suradnica dobila upozorenje zbog slušanja glazbe Taylor Swift: ‘Želiš li otkaz?‘

Troye je dala ostavku prošle godine te je podržala Joea Bidena u utrci za američkog predsjednika.

Taylor Swift, Donald Trump i Olivia Troye

 Profimedia/afp

Bivša američka dužnosnica za nacionalnu sigurnost Olivia Troye posvađala se s kolegom tijekom jednog sastanka na početku pandemije koronavirusa te se odlučila zatvoriti nakratko u svoj ured kako bi se smirila.

Pritom si je pustila pjesme Taylor Swift koje je malo glasnije pojačala. A onda joj je kolega pokucao na vrata ureda.

"Rekao mi je: 'Pokušavaš li dobiti otkaz?' To me zbunilo pa sam ga pitala: 'Zašto? Zbog svađe na sastanku ili zbog čega?' On mi je odgovorio: 'Mislim da Taylor Swift nije Trumpova obožavateljica. I zato ako netko čuje da to slušaš, trebala bi pripaziti jer bi ti mogla biti ugrožena pozicija. Trebala bi biti oprezna s tim", ispričala je Troye Chrisu Hayesu s MSNBC-a.

image

Olivia Troye

Rvat/Zuma Press/Profimedia

Njezino otkriće uslijedilo je nakon što je u američkim medijima objavljena priča o Johnnyju McEnteeju, bivšem osobnom pomoćniku predsjednika Donalda Trumpa, koji je postao šef njegove kadrovske službe te je bio zadužen za procjenu lojalnosti zaposlenika tijekom posljednjih mjeseci Trumpove administracije.

Troye je dala ostavku na svoju poziciju u Bijeloj kući u kolovozu prošle godine te je podržala Joea Bidena u utrci za američkog predsjednika. Mike Penceov savjetnik za nacionalnu sigurnost, umirovljeni general pukovnik Keith Kellogg, rekao je da je on otpustio Troye. Ona je sada direktorica na projektu organizacije koja je usredotočena na obranu demokracije i pozivanje na odgovornost onih koji su pokušali ugroziti izbore 2020. godine.

Otkako je napustila Bijelu kuću, postala je otvorena kritičarka Donalda Trumpa te ga je optužila da više brine o svom reizboru za američkog predsjednika i ekonomiji nego o ljudima koji umiru zbog pandemije koronavirusa.

image

Donald Trump

Mandel Ngan/afp

Olivia Troye priznala je 'da se malo nasmijala' kad je u medijima pročitala anegdotu vezanu uz Taylor Swift. Trumpov šef kabineta Mark Meadows primio je poziv nakon što je zatražio informacije o jednom zaposleniku koji je lajkao jednu od Taylorinih objava na Instagramu u kojoj podržava Joea Bidena i potpredsjednicu SAD-a Kamalu Harris.

"Zaista ne možemo dopustiti da naši ljudi lajkaju postove koji promoviraju Joea Bidena", navodno je tada rekao Meadows.

Dobitnica 11 Grammyja poznata je po svojim apolitičnim stavovima, no 2018. godine odlučila je glasati za demokrate te je Trumpu poručila putem Twittera: 'Izglasat ćemo vašu smjenu u studenom 2020.'

image

Taylor Swift

Angela Weiss/afp

Troye je potvrdila da su bivši Trumpovi suradnici privatno usporedili McEnteejevg tim s Gestapom, tajnom policijom nacističke Njemačke. "Tako je na neki način vođena Bijela kuća. I to je ono čega se bojim kad razmišljam o budućnosti naše zemlje", rekla je Troye.

Također je dodala da joj je upozorenje da ne smije slušati Taylor Swift bilo zapanjujuće. "Dopušteno mi je slušati koju god glazbu želim", rekla je Troye.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:43