'TEŽAK' ČETIRI MILIJARDE FUNTI

BIVŠEM MUŽU PETRE ECCLESTONE ZAMRZNUTA IMOVINA Tjedno smije trošiti 'samo' tisuću funti, a sud će ga novčano kazniti ako imovini bude 'rušio' cijenu

Petra Ecclestone i James Stunt
 Profimedia, Planet

James Stunt (37), bivši muž Petre Ecclestone (30), kćerke poslovnog magnata Bernieja Ecclestonea, morat će naučiti živjeti skromnije nakon što mu je sud "kućni" budžet ograničio na tisuću funti tjedno, piše Daily Mail.

Naime, sud je Stuntu zamrznuo imovinu zbog sumnje da ju je stekao ilegalnim putem. Prema pisanju časopisa Spear's, bivši muž Petre Ecclestone težak je četiri milijarde funti, a većinu svog znatnog bogatstva stekao je na tržištima umjetnina, ruda, kockanja i transkontinentalnog transporta roba.

Stunt se svojevremeno čak hvalio da je u svom posjedu imao 200 automobila te da bez previše nerviranja može u kockarnici izgubiti pet milijuna funti.

S obzirom na ograničenje u potrošnji, Stunt efektivno ne može više koristiti svoj vinski podrum u kojem čuva 10 tisuća funti vrijedne boce vina Chateau Petrus. Naime, sud mu je zabranio da se rješava imovine te da joj namjerno ruši cijenu. Ukratko, ako otvori bocu skupocjenog vina, mogao bi biti novčano kažnjen, a mogao bi završiti i u zatvoru.

U sedamnaest stranica dugačkom sudskom dokumentu piše da je Stuntu zamrznuto 14 bankovnih računa i sedam nekretnina, ali i da mu je zabranjuje da proda svoje Lamborghinije, Rolls-Royceve i Bentleyje. Sud, međutim, Stunta za sada ne tereti za neko kazneno djelo pa je nejasno zašto mu je ograničena financijska sloboda.

Tisuću funti tjedno većini vjerojatno zvuči kao razuman iznos, međutim Stuntu će to vjerojatno biti "malo". Naime, bivši muž Petre Ecclestone svojevremeno se hvalio da u kockarnicama u Londonu, Monaku i Las Vegasu ima kreditne linije od pet milijuna funti.

Jednom je prilikom na intervju došao sa satom Audemars Piguet u vrijednosti od 60 tisuća funti, a često se hvalio da u svom domu ima umjetnička djela Vincenta Van Gogha, Pabla Picassa i Anthonyja Van Dycka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:17