POROŠENKO NA GRANICI

Bivšem ukrajinskom predsjedniku ipak dozvolili da napusti zemlju: ‘Ide na politički sastanak‘

Mediji prenose da se Petro Porošenko zaputio na sastanak Europske pučke stranke u Rotterdamu

Petro Porošenko

 Stringer/Sputnik Via Afp

BIvšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku, koji se nalazi pod istragom zbog moguće izdaje, dozvoljeno je napustiti Ukrajinu na graničnom prijelazu s Poljskom kako bi prisustvovao političkom sastanku, objavili su lokalni mediji i Porošenkovi saveznici u ponedjeljak.

Porošenka se istražuje zbog povezanosti s financiranjem proruskih separatista na istoku Ukrajine ilegalnom prodajom ugljena u razdoblju između 2014. i 2015. godine. Porošenko poriče da je kriv za bilo što.

Ukrajinski je sudac u siječnju odbacio zahtjev tužitelja da se Porošenka uhiti zbog povezanosti sa slučajem, za koji Porošenko tvrdi da su orkestrirali njegovi politički protivnici.

Porošenko, koji je već u dva navrata spriječen da napusti zemlju, zaputio se na sastanak Europske pučke stranke u Rotterdamu, napisale su novine Ukrajinska pravda, navodeći izvore iz policije.

Viktorija Sjumar, odvjetnica iz Porošenkove stranke Europska solidarnost, također je u objavi na Facebooku potvrdila da je bivši predsjednik napustio zemlju radi sastanka u inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:30