VUČIĆEVO POJAČANJE

BIVŠI AUSTRIJSKI KANCELAR NOVI SAVJETNIK VLADE SRBIJE Zamjena za Strauss-Kahna

Bivši radikal potencijalne savjetnike traži na drugom kraju političkog spektra, među europskim socijalistima i socijaldemokratima, koji bi mu trebali pomoći učvrstiti novi imidž eurokrata
 AFP

Alfred Gusenbauer najvjerojatniji je novi savjetnik potpredsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića, pišu beogradske Večernje novosti. Pozivajući se na uobičajeno dobro obaviještene izvore, list piše da je Vučić nekoliko puta razgovarao sa austrijskim socijaldemokratom pa su "velike šanse" da Gusenbauer prihvati ponuđeni angažman. Gusenbauer bi Vučića trebao davati savjete iz područja politike, ekonomije i eurointegracija, prenosi list.

Puno je pažnje izazvala najava iz Beograda da će u novoj srpskoj vladi biti angažiran Dominique Strauss-Kahn, bivši šef MMF-a i nesuđeni socijalistički kandidat za predsjednika Francuske. Vučić je jučer potvrdio da će u novoj, rekonstruiranoj vladi Srbije biti mjesta i za mnoga značajna imena iz cijeloga svijeta. "Među ekspertima u Vladi bit će i donedavni premijeri najvažnijih europskih zemalja, a pojedini će biti i moji savjetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili", izjavio je Aleksandar Vučić.

Bivši radikal potencijalne savjetnike traži na drugom kraju političkog spektra, među europskim socijalistima i socijaldemokratima, koji bi mu trebali pomoći učvrstiti novi imidž eurokrata, mladog i europi odanog političara kojeg ne zanimaju stari ideološki prijepori. Kao predsjednik Srpske napredne stranke, najjače stranke u Srbiji, Vučić bi i u novoj vladi trebao biti tek "prvi potpredsjednik", dok premijersko mjesto ostaje Ivici Dačiću, lideru manjinskih socijalista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:01