OGROMAN ŠOK

Bivši golman Vatrenih: Toliko se treslo, mislio sam da sam u epicentru! U gradu ima puno mrtvih...

Malo prije je opet jako zatreslo, poručio je potresen iz auta, u koji se sklonio sa suprugom

Mario Galinović iz vremena dok je branio u Osijeku

 Cropix/

Kroz užasne trenutke od ranog jutra u razornim potresom pogođenom Gaziantepu prolaze i nekadašnji vratar Vatrenih Mario Galinović i supruga mu Maja, koje je potres zatekao u stanu.

- Šok je ogroman. To je bilo negdje oko 4,30 sati, tako je zatreslo da nismo znali što se događa i odmah smo, kao i ostali iz zgrade, izašli van, sjeli u auto i u njemu proveli oko pet sati. Onda smo, kada smo pomislili da se malo smirilo, izašli iz auta i otišli do stana vidjeti kakva je situacija, no nismo se dugo zadržali, već smo se opet spustili dolje i dobro da jesmo, jer je malo prije opet jako, jako zatreslo – poručio je iznimno potreseni Galinović iz automobila, u koji se sklonio sa suprugom.

Teško mu je, kaže, procijeniti koliko su daleko od epicentra potresa, ali je istaknuo kako je udar bio toliko jak da mu se čini da se nalazi u samome središtu potresa. Dodao je i da u gradu ima jako puno mrtvih, ali da je naselje u kojem oni žive, pa tako i zgrada, novogradnja, građena kao protupotresni objekt, pa na njoj i u stanu nema većih oštećenja. Cijelu situaciju, pak, dodatno otežavaju vremenske prilike.

- Vrijeme je ovdje već nekoliko dana jako loše. Prvo je 2-3 dana padao snijeg, a danas je kiša – dodao je Galinović, koji je u biti već trebao otići iz Turske, odnosno Gaziantepa, gdje je u zadnje vrijeme radio kao trener vratara u tamošnjem prvoligašu.

No, prije dva tjedna gazde su otpustile kompletan stručni stožer, pa su svi njegovi kolege već otišli, a on i supruga su kanili ostati još u veljači kako bi riješili papirologiju vezanu uz stan. Sada planiraju što prije otići iz Turske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:26