‘PANDEMIJA‘

Bivši ministar zdravstva objavio knjigu o koroni, odmah je postala bestseler: ‘Ovo je iznenađenje‘

U knjizi analizira politike primijenjene tijekom borbe protiv koronavirusa, kombinirajući ih s opisima sudbine nekolicine oboljelih

Prizor iz Beča

 Georg Hochmuth/APA/AFP

Bivši austrijski ministar zdravstva Rudolf Anschober postao je uspješan autor publicističkog djela o koronavirusu pod nazivom "Pandemija".

U knjizi je analizirao politike primijenjene tijekom borbe protiv koronavirusa, kombinirajući ih s opisima sudbine nekolicine oboljelih.

Knjiga ovoga 61-godišnjeg političara Zelenih u travnju je izbila na prvo mjesto liste publicističkih bestselera u Austriji.

"Ovo je iznenađujuće, no činjenica je da je pandemija sve izmijenila", rekao je Anschober za dpa. Uspjeh knjige pokazuje golem interes javnosti za razdoblje suočavanja s koronavirusom od početka pandemije.

Bivši ministar smatra da je jedna od osnovnih pogrešaka političara bila pokušaj izjednačavanja onih koji su bili skeptični prema cijepljenju i protivnika cijepljenja.

U knjizi iznosi podatak po kojemu je među 30 posto necijepljenih Austrijanaca tek svaki treći antivakser, a ostali čekaju dodatne informacije i pojašnjenja.

image

Rudolf Anschober

Www.photosteinmaurer.com/Alamy/Alamy/Profimedia

Nehajan stav koji se proširio među ljudima s obzirom na sve manji broj zaraženih delikatna je stvar, smatra Anschober.

Upozoriti ljude na moguće opasnosti i izvući ih iz ovakvog "bezbrižnog raspoloženja sada će biti još teže", kazao je, misleći pritom na kampanju cijepljenja u jesen.

Anschober smatra da bi bilo idealno primijeniti zajedničku europsku strategiju koja se neće temeljiti na nizu različitih mjera.

"Ljudi nemaju povjerenja u politiku i političare ako u susjednim regijama, poput primjerice, Bavarske, Češke i Salzburga vladaju drukčija pravila."

"Obvezno cijepljenje, koje je u Austriji na čekanju, neizbježno je ako do rujna ne budemo imali stopu procijepljenosti od 90 posto", smatra bivši ministar zdravstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2022 23:36