TAMNE, SIVE KOCKE

Bivši mornarički pilot o neobičnim objektima na nebu: ‘Vidio sam te stvari nekoliko puta. Ne, to nisu bili baloni...‘

‘Ti se objekti ponašaju vrlo čudno. Mogu ostati posve mirni u uvjetima jakog vjetra. Jako su brzi i tu brzinu mogu održati satima‘

Ryan Graves

 Screenshot Youtube

Bivši mornarički avijatičar Ryan Graves rekao je kako SAD već neko vrijeme ima problem s neidentificiranim letećim objektima, no da se ne radi o kineskim balonima. Naime, o balonima koji su nedavno uočeni i oboreni iznad teritorija Sjedinjenih Država mnogo se pisalo i govorilo, a ostala viđenja NLO-a pala su u sjenu, iako bi, kaže Graves, ‘trebali znati što se događa iznad naših glava‘.

Svoja je iskustva opširno opisao u članku u Politicu, a u razgovoru za CNN dodao je kako bi takvi objekti mogli predstavljati opasnost za vojne i civilne zrakoplove.

Kaže kako je u svojoj karijeri vidio mnoge čudnije stvari od kineskih balona.

‘Vidjeli smo stvari koje nismo mogli objasniti. To nisu bili baloni. Puno se govorilo o balonima, no te tri stvari koje smo vidjeli nipošto nisu bili baloni. Bile su to tamne, sive kocke. Mi ne znamo što je to, no stvar je u tome da bismo u svakom trenutku trebali znati što se događa iznad naših glava - bez obzira radi li se o nacionalnoj sigurnosti ili nekon znanstvenom pitanju‘, kazao je Graves.

Tijekom letenja, mnogo se puta susreo s NLO-ima koji su u zraku izvodili stvari koje obični avioni ne mogu i koji su, očito, imali tehnologiju koju američki piloti nisu mogli identificirati.

‘Ne radi se samo o tome da smo ih uočili ili da smo u daljini vidjeli nešto što nismo mogli identificirati. Tijekom leta koristimo mnogo različitih senzora, a prikupljene podatke dijelimo s ostalim avionima i raznim platformama. Kad podatke s radara usporedimo s podacima infra-crvenih kamera, ali i kad se približimo objektima dovoljno da ih možemo vidjeti golim okom, mi zapravo nismo sigurni o čemu se uopće radi‘, kaže Graves.

‘Ti se objekti ponašaju vrlo čudno. Na primjer, mogu ostati posve mirni u uvjetima jakog vjetra. Zatim, nismo uočili nikakve platforme ili površine s kojih su ti objekti mogli uzletjeti. Također, objekti su se kretali brzinom od 0,6 ili 0,8 maha, što je tek nešto manje od brzine zvuka, a tu brzinu mogu zadržati satima. Naši zrakoplovi to nipošto ne mogu‘, kaže Graves i dodaje: ‘Ne znamo tko upravlja tim objektima, niti koje su im namjere.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:21