UBOJSTVO IZ NEHAJA

Bivši policajac Thomas Lane priznao krivnju u slučaju ubojstva Georgea Floyda

Floydovo ubojstvo izazvalo je prosvjede protiv policijske brutalnosti i rasizma u gradovima diljem svijeta.

Thomas Lane

 Afp/

Bivši policajac iz Minneapolisa Thomas Lane priznao je u srijedu krivnju za pomaganje i podržavanje ubojstva iz nehaja u slučaju ubojstva crnca Georgea Floyda 2020. godine, izvijestio je Minneapolis Star Tribune.

Lane se izjasnio o krivnji pred sucem okruga Hennepin, Peterom Cahillom. Prihvatio je kaznu od tri godine u zamjenu da tužitelji odbace optužbe za pomaganje i podržavanje ubojstva drugog stupnja, javlja list.

Bivšim policajcima Tou Thaou i J. Alexanderu Kuengu suđenje bi trebalo početi u lipnju zbog optužbi za pomaganje i podržavanje ubojstva drugog stupnja i ubojstva iz nehaja.

Njih trojica su osuđeni u veljači po saveznim optužbama da su Georgeu Floydu uskratili njegova građanska prava jer mu više od devet minuta nisu pružili pomoć dok mu je za to vrijeme njihov kolega Derek Chauvin koljenom pritiskao vrat.

Floydovo ubojstvo izazvalo je prosvjede protiv policijske brutalnosti i rasizma u gradovima diljem svijeta. Chauvin, bivši bijeli policajac, osuđen je prošle godine na 22 i pol godine zatvora.

Chauvin je na saveznom sudu priznao krivnju po optužbama da je prekršio Floydova građanska prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 19:46