U PREDGRAĐE PARIZA

BIVŠI PREDSJEDNIK TEŠKO BOLESTAN Pod policijskom pratnjom hitno prebačen u bolnicu

 AFP

PARIZ - Bivši predsjednik Francuske Jacques Chirac (81) hitno je u ponedjeljak prebačen u bolnicu u okolici Pariza. Prema prvim informacijama kojima raspolaže francuska agencija AFP, Chiracu se upalio zglob, a najvjerojatnije je riječ o gihtu.

Pred njegovom je kućom oko 20 sati primijećen veći broj policijskih motociklista koji su pratili ambulantno vozilo. Vjeruje se da je njime bivši šef države prebačen u Američku bolnicu u pariškom predgrađu Neuillyju.

Osoba bliska Chiracu, koja je željela ostati anonimna, tvrdi da u ovom trenutku nema razloga za zabrinutost te da njegovo stanje nije po život opasno.

Jacques Chirac je predsjednik Francuske bio u dva mandata od 1995. do 2007. godine, a prije toga jedno je vrijeme bio i predsjednik vlade. Prije devet godina pretrpio je moždani udar, a u prosincu prošle godine bio je na operaciji bubrega, koja je protekla u najboljem redu.

Iako ga već godinama nema u visokoj politici, Francuzi ga prema anketama i dalje smatraju jednim od najpopularnijih tamošnjih političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:33