BIZARNI DETALJI

Bivši suprug žene koja je navodno otrovala njegove roditelje otkrio: ‘Osjećao sam se loše, sve se poklopilo...‘

Domaćica nije imala problema sa zdravljem zbog čega sumnjaju da je uopće konzumirala otrovnu hranu
 Martin Hibberd/Alamy/Alamy/Profimedia/Martin Hibberd/alamy/alamy/profimedia

Erin Patterson (48) organizirala je ručak nakon kojeg se razboljelo četvero ljudi, a troje ih je u međuvremenu umrlo jer su pojeli otrovne gljive. Četvrta osoba se bori za život. Australsku domaćicu su po povratku kući zaskočili novinari pokušavajući izvući neke informacije iz nje, no ona se spakirala i napustila dom, piše Daily Mail.

Erin je na ručak pozvala supruga Iana, roditelje svog bivšeg supruga Gail i Dona Pattersona te Heather Wilkinson, Gailinu sestru. Poslužila im je jelo s otrovnim gljivama od čega su Pattersonovi, oboje 70-godišnjaci, i gospođa Wilkinson (66) umrli nekoliko dana kasnije, dok se njen suprug bori za život.

Domaćica nije imala problema sa zdravljem, zbog čega sumnjaju da je ona uopće konzumirala otrovnu hranu. U utorak se vratila u svoj dom u Leongathi u Australiji gdje se suočila sa znatiželjnim novinarima.

- Nisam ništa učinila. Voljela sam ih i shrvana sam što ih više nema. Ovo što se dogodilo je grozno, i ja također tugujem, a vi uopće nemate poštovanja prema tome. Nemate dopuštenje biti na mom posjedu niti me uznemiravati, odbrusila je novinarima odbijajući otkriti kakvo jelo je poslužila gostima.

Nekoliko minuta kasnije, viđena je kako utovaruje kofer u prtljažnik crvenog MG-a i odlazi. Erin je zanijekala krivnju i ne očekuje se podizanje optužnice, a tužiteljstvo treba utvrditi je li djelo počinjeno namjerno ili slučajno.

- Ako se radi o nesreći zbog toga što je mislila da su gljive jestive, bez zlobe i kriminalnog nemara, malo je vjerojatno da će biti optužena. U nedostatku daljnjih dokaza, optužena ima osnove za obranu, rekao je istaknuti odvjetnik George Balot.

Bivši suprug domaćice, Simon Patterson, živi na drugoj adresi, a policija je utvrdila da je njihov odnos bio prijateljski. No, Patterson se naknadno oglasio i tvrdi da da ga je njegova bivša supruga pokušala otrovati kada su bili zajedno.

- Simon je sumnjao da ga je Erin trovala, rekao je izvor za The Herald Sun. - Bilo je trenutaka kada se osjećao loše, a to se poklopilo s vremenom dok je bio s njom, dodao je.

Policija je pretražila imanje i zaplijenila brojne predmete uključujući dehidrator za koji se vjeruje da je korišten u pripremi ručka. Erin su ispitali policajci nakon čega je puštena na slobodu.

- Gail mi je bila poput majke, uvijek je bila dobra i ljubazna prema meni. Ian i Heather su bili jedni od najboljih ljudi koje poznajem, rekla je detektivima.

Detektivi vjeruju da su gljive odgovorne za trovanje i istražuju kako su se našle u obroku. Na ručku je bilo prisutno i Erininih dvoje djece koji su jeli različite obroke od odraslih. Kad su se ostali razboljeli, iz predostrožnosti su i oni otišli u bolnicu. Dok je istraga u tijeku, djeca su majci oduzeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:31