DRAMA U SRBIJI

BIVŠI ZATVORENIK OTEO TAKSISTA PA BACIO BOMBU NA POLICAJCE Troje ranjenih u potjeri

 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX

Ljubiša Andrejić Ljuša (36) iz srpskog Prokuplja bacio je bombu na patrolu MUP-a. U pokušaju da zaustave napadača, jučer oko 1.20 sati kod Kruševca su gelerima od bombe ranjena su trojica policijskih službenika, Vladan Jovanović i Saša Lukovac, te Ivica Janković, piše Blic.rs.

Andrejić, koji je u veljači izašao iz zatvora gdje je bio 14 godina, neposredno prije bacanja bombe poručio je da ga se policajci boje i da će ih raznijeti bombom, a potom je oteo taksista Nikolu Gopića (23).

- Tražio je da ga prebacim do Đurevačkog naselja. Tu je uzeo bombu - priča Gopić.

Put su zatim nastavili prema Kruševcu, a usput su stali ispred jedne kuće.

- Tu je od poznanika htio pozajmiti novac - nastavlja s pričom mladić i naglašava kako se Andrejić iznervirao jer nitko nije otvarao vrata.

Konačno, iz kuće je izašao neki mladić, a pojavila se i policijska marica.

- Policajci su me pitali ima li kakvih problema. Uspio sam im reći da Andrejić ima bombu. Policajac mi je rekao da ne paničarim, da sjednem u taksi i da će oni biti iza mene. Sve se dogodilo brzo. Andrejić je samo prokomentarirao da su se policajci uplašili njega - prisjeća se taksist.

Ipak, nedugo nakon dočekala ih je policija i dala znak da stanu. Taksist se zaustavio, dao policajcu dokumente, ali je Andrejić izvadio bombu, izvukao osigurač i naredio mu da stisne gas.

- Do ulaska u Kruševac pratilo nas je policijsko vozilo, a zatim im je stiglo i pojačanje. Nastavio sam voziti. Andrejić je pričao da će se ubiti. Stotinjak metara dalje policija je put prepriječila kamionom s prikolicom - ističe mladić koji je tada zaustavio vozilo jer nije mogao proći.

- Andrejić mi je rekao da izađem. Onda je odjeknula eksplozija, a policajci su vezali Andrejića - ispričao je Nikola za Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:06