PREDOZIRANJE

Bivšu katarsku princezu pronašli mrtvu nakon mučne borbe za skrbništvo: ‘Našu kćer je tjerao na seks‘

Gallanio je nedavno provela nekoliko mjeseci u bolnici gdje se navodno liječila nakon živčanog sloma

Princeza Kasia

 Instagram

Bivša katarska princeza Kasia Gallanio pronađena je mrtva, a sumnja se da je uzrok njezine smrti predoziranje narkoticima.

Tijelo 45-godišnje bivše supruge strica katarskog emira, Abdelaziza bin Khalifa Al-Thani (73), pronašla je španjolska policija u nedjelju u njezinom domu u Marbelli, nakon što ih je alarmirala njena najmlađa kći jer joj se majka nije javljala, piše francuski Le Parisien.

Za člana kraljevske obitelji Gallanio se udala 2004. godine, nakon što joj se udvarao dok je bila 19-godišnja studentica u Parizu, usprkos razlici od 28 godina.

Otad su dobili troje djece, no nakon što su se pojavile optužbe njihove najstarije kćeri da ju je otac seksualno zlostavljao i tjerao da spava u njegovom krevetu, počela je njezina dugogodišnja bitka za skrbništvo.

Par se razveo 2007. godine, a bivša princeza morala je prodati svoj nakit da bi imala novca.

Šeik je pak optužbe uvijek poricao, a nakon što je sud odbacio njezine zahtjeve za skrbništvom nad kćerima, one su živjele s ocem u luksuznoj aveniji Montaigne u Parizu.

- Moć, diplomatski imunitet i novac ne bi trebali omogućavati da se stvari rade mimo zakona. Nadam se da to nije istina, ali vjerujem svojoj kćeri - rekla je medijima nekoliko tjedana prije nego li je umrla.

Tada je kazala da živi u 'zlatnom kavezu', jer je bivši muž 'kontrolira preko djece', kao i da odbija plaćati alimentaciju.

- Novac je proklet jer te izolira od puno ljudi, to je drugi svijet - rekla je.

Gallanio, Amerikanka poljskih korijena rođena u Los Angelesu, u to je vrijeme boravila u jednom od njihovih brojnih domova. Borila se s depresijom i problemima s alkoholom te je nedavno provela nekoliko mjeseci u bolnici, gdje se navodno liječila nakon živčanog sloma.

Inicijalna istraga sugerira kako je umrla od predoziranja drogom, iako obdukcija još nije izvršena, a francuski mediji pišu da nije bilo znakova fizičkog nasilja.

Njezin bivši suprug i otac njezine djece živi u Francuskoj od 1992. kada je prisiljen na egzil nakon navodnog puča protiv čelnika Katara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 09:06