LICEMJERNO

Bizaran apel američkog gradonačelnika iz meksičkog ljetovališta: ‘Ostanite kod kuće‘

Za to razdoblje nije bilo preporuka da se ne putuje, pravdao se Steve Adler nakon što ga je dio javnosti oštro kritizirao
Steve Adler
 Screenshot

Američki gradonačelnik koji je privatnim zrakoplovom otišao na odmor dok je pozivao građane da ostanu kod kuće najnoviji je političar koji je optužen za licemjerje u vrijeme covida-19, javlja BBC.

Steve Adler, gradonačelnik Austina, s obitelji je otišao u Meksiko dok je ljudima govorio da ostanu kod kuće zbog velikog porasta novozaraženih. Snimio je video u odmaralištu u kojemu poručuje stanovnicima da se vrate kući riječima: "Ovo nije vrijeme za opuštanje". Međutim Adler, demokrat, opovrgava da krši vlastita pravila.

Za dnevni list Austin American-Statesman, koji je otkrio da je otišao na put, rekao je: "Za to razdoblje nije bilo preporuka da se ne putuje".

Zatim je dalje objasnio: "Netko bi me mogao vidjeti i reći, 'Putovao je'. Ali ne bi mogli reći da sam putovao u vrijeme kad sam drugima rekao da ne putuju", izjavio je.

List je također naveo da je Adler prošli mjesec za svoju kćer priredio proslavu vjenčanja na otvorenome s 20 gostiju u jednom luksuznom hotelu u gradu. Gradonačelnik je novinama priznao da se maske podijeljene gostima "vjerojatno nisu" nosile cijelo vrijeme.

Sljedeći dan gradonačelnik i sedam osoba koje su prisustvovale vjenčanju privatnim su zrakoplovom odletjeli u odmaralište na obali gdje su proveli tjedan dana.

Jedne noći za vrijeme tog puta Adler se obratio stanovnicima Austina u videosnimci putem Facebooka, no nije dao naslutiti da se nalazi izvan grada, navodi političar iz Austina.

"Moramo ostati u svojim kućama, ako možemo", rekao je tom prigodom Adler. "Ovo nije vrijeme za opuštanje. Moramo biti pažljivi. Možda ćemo uvesti zatvaranja ne budemo li pažljivi", izjavio je austinski gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 06:32