TRAGA SE ZA LOPOVIMA

Bizaran događaj u aeroklubu kod hrvatske granice: Pokušali ukrasti avion, spriječilo ih blato

Sve se događalo u noći na ponedjeljak na uzletištu Imeno kod Podčetrtka
Arhiva
 Maksym Dragunov/Alamy/Alamy/Profimedia

Bizaran pokušaj krađe manjeg sportskog zrakoplova u susjednoj Sloveniji spriječilo je mokro uzletište, pa su "otmičari" završili u blatu dok su pokušavali upaliti motor i odletjeti u nepoznato.

Sve se događalo u noći na ponedjeljak na uzletištu Imeno kod Podčetrtka, kad su nepoznate osobe pod okriljem tame provalile u hangar u kojemu lokalni aeroklub drži svoje letjelice.

"Srećom je pokušaj krađe završio neuspjehom jer je trava na stazi bila mokra, pa je zrakoplov zapeo u blatu", objavio je Letački savez Slovenije (LZS), a prenose lokalni mediji.

Na letjelici marke "Morane" nema vidljivijih tragova oštećenja, a sve su u letačkom klubu prijavili policiji koja kradljivcima još nije ušla u trag.

"Apeliramo na sve aeroklubove i pojedince, vlasnike letjelica, da ubuduće bolje skrbe za sigurnost na aerodromima i da osiguraju dodatnu zaštitu od neovlaštenog pristupa objektima", objavio je Letački savez Slovenije.

Takve su krađe u inozemstvu prilično česta pojava, pa se kradu ultralaki zrakoplovi koji se onda radi skrivanja tragova rastave i prodaju u dijelovima na crnom tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:17