NEVJEROJATNO

BIZARAN VIDEO Na turnir u osnovnoj školi donijeli vuka u kavezu, nesretna životinja grči se od straha dok masa navija

 
 Youtube / Screenshot

Nevjerojatan prizor zabilježen je ovih dana u crnogorskom Ulcinju, gdje su, iz tko zna kojeg razloga, organizatori malonogometnog turnira u osnovnoj školi na teren unijeli mladog vuka u kavezu.

Na kraćoj video snimci jasno se vidi kako muškarci unose vuka u kavezu koji je potpuno izbezumljen od straha. Nesretna životinja grči se i vrti u krug, a razularena masa oko njega viče i navija.

U jednom trenutku jedan od "navijača" je čak pokušao i sjesti na kavez. U maniri barbarskih zabava vuka tada podižu u zrak radi fotografiranja, što izaziva opće oduševljenje i urlike sa tribina.

Apsolutno je nejasno što su okupljeni htjeli poručiti ovom gestom, no u sve su se uključile udruge za zaštitu životinja, a naposljetku i policija.

- Oni koji su nam se javili zgroženi su ovim snimcima. Neslužbeno nam kažu da je u pitanju nekakva tradicija, te da je ranijih godina, navodno, donošen mrtav vuk. Mi trenutno prikupljamo informacije i uskoro podnosimo prijavu. Ovo je teško gledati i nadam se da ćemo ovim stvarima konačno stati na put - kazali su iz udruge Galop za lokalne portale, prenosi Sputnik.

Na objavu snimke promptno je reagirala i policija. Kako javljaju podgoričke Vijesti, protiv četiri muškarca podnesena je kaznena prijava zbog zlostavljanja i mučenja životinja.

- Sumnja se da su J.Z., A.H., A.D. i H.P. tijekom održavanja turnira u malom nogometu u jednoj osnovnoj školi u Ulcinju, u metalnom kavezu dopremili i držali divlju životinju, vuka - priopćila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:22