KAKO?

Bizarna intervencija vatrogasaca: ‘Čuo sam zapomaganje u zgradi, mislio sam da je nesreća, a onda...‘

Da bi ga izvukli iz dimnjaka vatrogasci su napravili poveću rupu u zidu

Vatrogasci u Berlinu, ilustrativna fotografija

 Snapshot-photography/t Seeliger/Shutterstock Editorial/Profimedia/Snapshot-photography/t Seeliger/shutterstock Editorial/profimedia

Berlinski vatrogasci u utorak navečer imali su nesvakidašnju intervenciju.

Jedan od stanara peterokatnice u ulici Maxstrasse, u četvrti Berlin-Wedding, nazvao je hitne službe jer je čuo zapomaganje u zgradi. Mislio je, kao i vatrogasci koji su stigli na dojavljenu adresu, da se radilo o nesretnom slučaju u jednom od stanova pri vrhu zgrade.

No, tome nije bilo tako. Prema riječima glasnogovornika vatrogasaca, pregledom "sumnjivog" stana nisu pronašli nikoga, a onda je jedan vatrogasac odlučio posvijetliti u dimnjak. I u njemu su u visini stropa koji dijeli četvrti i pet kat ugledali mušku osobu.

Da bi ga izvukli iz dimnjaka vatrogasci su napravili poveću rupu u zidu. Kada su ga uspjeli izvući potpuno prekirvenog prašinom utvrdili su da je muškarac ozbiljnije ozlijeđen pa je najprije na mjestu događaja pružena liječnička pomoć, a onda je prebačen u bolnicu na liječenje. Cijela je intervencija trajala punih sat vremena, a što je muškarac radio na krovu i kako je upao u otvor dimnjaka za sada nije poznato. Međutim, prema pisanju njemačkih medija, poznato je da je bio pod utjecajem opojnih droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:53