PREPAD U NJEMAČKOJ

Bizarna pljačka: Oteli djevojku pa ju natjerali da opljačka banku bombom

Mlada je žena imala dva kofera, a u metalnom je navodno bila bomba kojom je zaprijetila
 Reuters

GLADBECK - Spektakularna i pomalo bizarna pljačka dogodila se u četvrtak u gradiću Gladbecku, na rurskom području na zapadu Njemačke.

‘Dajte mi novac’

Malo prije 11 sati u poslovnicu National banke u središtu gradića utrčala je mlađa žena s metalnim koferom, koja je, jureći prema prvom šalteru, počela vikati:

- Brzo, unutra je bomba! Morate mi dati novac, inače ćemo svi odletjeti u zrak!

Prestrašeni bankovni službenik na šalteru bez puno dvojbe napunio joj je drugi kofer novcem i predao ga. S plijenom od oko 100.000 eura žena je zatim istrčala iz banke. Dok su službenici već počeli zvati policiju javljajući da ih je upravo opljačkala nemaskirana žena koja je prijetila bombom, nesuđena pljačkašica već se vratila uposlovnicu. Naime, kofer s opljačkanim novcem samo je predala taksistu koji je čekao ispred banke.

Policiji je odmah bilo čudno što se pljačkašica samo tako odmah vratila u banku. Vrlo brzo se ispostavilo da 30-godišnja Katja H. nije kriminalka, nego žrtva perfidnih gangstera. Lopovi su Katju presreli, oteli i cijele noći “obrađivali” kako bi je uvjerili da su ozbiljni. U četvrtak ujutro dali su joj kofer koji su joj lisicama vezali za ruku.

Pritom su joj rekli da je unutra paklena naprava i nakratko joj pokazali sadržaj tako da je vidjela metalne dijelove. Zaprijetili su da će, ako ne bude poslušala naredbe, aktivirati bombu daljinskim uređajem.

Taksi dovezao plijen

Pravi su kriminalci, prema svemu sudeći, odmah pobjegli s mjesta događaja. Umjesto da sami dođu po plijen, naručili su - taksi. Niti ne sluteći u čemu sudjeluje, taksist je također samo slijedio upute dobivene preko centrale: klijent je želio da u određeno vrijeme ispred poslovnice National banke preuzme pošiljku i odveze je na određenu lokaciju na potezu prema 30-ak kilometara udaljenom Gelsenkirchenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 13:54