POGLEDAJTE VIDEO

Bizarna predstava Vučića, dočekan u špaliru pa ludovao za mikrofonom, vrijeđao i članove SNS-a: ‘Tko bi za vas glasao!?‘

‘Žele nam uzeti, ne kasu, koja je za njihove potrebe, žele nam uzeti zemlju, državu‘, rekao je predsjedik Srbije

Aleksandar Vučić

 /Screenshot Twitter

Iako se još ne zna kada će održati novi izbori za Skupštinu Beograda, Srpska napredna stranka (SNS) u nedjelju je na skupu svog beogradskog ogranka u naselju Šumice u općini Voždovac u gradu Beogradu krenula u predizbornu kampanju, piše Nova.rs.

Okupljenima na skupu obratio se predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Nova sugerira da su čelnici SNS-a "htjeli" da se Vučić obrati okupljenima iako od ljeta 2023. ne obnaša nikakve značajnije stranačke dužnosti. Otad je, naime, "samo" član stranke.

Vučić je na skupu u koji se održao u sportskoj dvorani govorio posljednji, a okupljeni su nakon njegovog ulaska u nju oformili špalir te mu dok je hodao do pozornice klicali i skandirali.

Predsjednik Srbije na skupu je napao svoje političke protivnike, srpskog pjevača Milana Topalovića Topalka, bivšeg srpskog košarkaša Dejana Bodirogu te čak i članove svog SNS-a.

- Žele nam uzeti, ne kasu, koja je za njihove potrebe, žele nam uzeti zemlju, državu. Žele da na email i faks koji dobiju iz pojedinih zemalja odgovorimo s "da, gazde". Ali, mi nećemo biti sluge. Mi želimo služiti svom narodu. Mnogo je veća igra ljudi, mnogo - rekao je Vučić.

Srpski se predsjednik tijekom govora dotaknuo i međunarodnih tema poput rata u Ukrajini.

- Imat ćemo mnogo teških situacija. Kada su prvi put spomenuli tenkove u Ukrajini, mnogi su rekli da se to neće dogoditi, pa se dogodilo. Spomenuli su zapadne avione, rekli da se to nikada neće dogoditi, pa se dogodilo... - rekao je Vučić.

Kad je Beograd došao na red, Vučić je o njemu ovako govorio: "Beograd je kozmopolitski grad, ali je srpski grad. Bit će i ostat će, a borba počinje."

Srpski je predsjednik potom napao članove SNS-a.

- Razmislite samo da se sklonim s liste... Koliko ljudi bi za vas glasalo? Samo o tome razmislite - ustvrdio je Vučić.

Milan Topalović Topalko i Vučić sukobili su se indirektno kada je emisija u kojoj je Topalović trebao pjevati prekinuta zbog dolaska srpskog predsjednika. "Jednom u godini dođem u emisiju ‘Šarenica‘ na RTS-u... jednom u godini da otpjevam par svojih pjesama... I dođe čovjek koji je 24/7 na svim televizijama... i prekine mi emisiju jer ima nešto važno za reći... što sam čuo jedno 23453244323 puta... nije mogao sačekati da završi emisija koja je jako lijepa... Molim Vas... neka mu netko kaže... da otvori svoj kanal... pa tko voli i želi da ga gleda neka gleda... i tako spasi nas ostale koje čovjek svojom pojavom psihički maltretira i uzima naše vrijeme... Bože gospode, spasi!", ustvrdio je pjevač.

S druge strane, Dejan Bodiroga spominje se kao mogući kandidat opozicije na izborima u Beogradu.

Vučić im je na skupu poručio sljedeće: "Možete dodati koga hoćete. I Bodirogu i koga god želite. Sve ćemo vas pobijediti zajedno", rekao je srpski predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 18:26