POCUCLAJ I BACI

Bizarno jelo zaludjelo milijune Kineza: ‘Jednako je popularno kao i alkohol. Porcija budi strast...‘

Lađari su recept za ovo egzotično jelo prenosili usmenom predajom s koljena na koljeno, pišu lokalni mediji

Ilustracija

 Zechina/Alamy/Alamy/Profimedia/Zechina/alamy/alamy/profimedia
Lađari su recept za ovo egzotično jelo prenosili usmenom predajom s koljena na koljeno, pišu lokalni mediji

Doslovno najtvrđe jelo na svijetu, u kojem je ključni sastojak prženo kamenje, potaknulo je kulinarsku znatiželju na kineskim društvenim mrežama. Gosti bi trebali cuclati kamenčiće kako bi okusili bogate i pikantne okuse jela koja potječu iz istočne kineske pokrajine Hubei, piše CNN.

Jelo se naziva suodiu što znači - pocuclati i baciti. Kad naruče ovo tradicionalno jelo, gosti dobiju upravo tu uputu - pocuclati okuse i ispljunuti kamenje. Snimke onih koji su se odvažili kušati zanimljivo jelo prošlog su tjedna preplavile kineske društvene mreže, zajedno sa snimkama na kojima kuhari pripremaju obrok.

Na užarene kamenčiće, izlijeva se čili ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 14:51