‘STIGLA IH KARMA‘

Bjelorusku vojnu bazu potreslo 8 eksplozija; Kijev se ruga: ‘Prvo Krim, sad i ovo. Hara epidemija tehničkih incidenata...‘

Bjelorusko ministarstvo obrane objavilo je da se "zapalio motor vozila nakon zamjene" te da "nije bilo žrtava"

Misteriozne eksplozije u bjeloruskoj vojnoj bazi Zjabrovka

 Not Supplied/Willwest News/P/Not Supplied/Willwest News/P

Bjelorusija je u četvrtak objavila da je uzrok eksplozija koje su se čule tijekom noći u jednoj od njenih vojnih baza, smještenoj 30 kilometara od granice s Ukrajinskom, bio "tehnički incident".

Najmanje osam eksplozija dogodilo se oko ponoći u blizini vojnog aerodroma Zjabrovka, pokazuju izvješća koje Reuters još nije uspio potvrditi.

Komentirajući taj incident, bjelorusko ministarstvo obrane objavilo je da se "zapalio motor vozila nakon zamjene" te da "nije bilo žrtava".

Ovaj incident dogodio se nakon snažnih eksplozija u ruskoj zračnoj bazi Saki na anektiranom Krimu za koje je Moskva također rekla da su nesreća.

Ukrajina je odbila javno preuzeti odgovornost za eksplozije u bazi, no nije ni odbacila da stoji iza njih.

Gotovo identični krateri na satelitskim snimkama i simultane eksplozije pokazuju kako je vojni aerodrom možda bio pogođen novim naoružanjem dugog dometa koje može zaobići rusku protuzračnu obranu.

Nakon izvješća o eksplozijama i u Bjelorusiji, savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak govorio je o "epidemiji tehničkih incidenata".

"Epidemija tehničkih incidenata u vojnim bazama na Krimu i u Bjelorusiji treba služiti kao upozorenje ruskoj vojsci: zaboravite na Ukrajinu, skinite uniformu i otiđite", napisao je Podoljak na Twitteru.

"Nećete se osjećati sigurno ni na okupiranom Krimu, ni u okupiranoj Bjelorusiji. Karma će vas dostići bilo gdje", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:42