POVRATAK U MELBOURNE

Blagdanski let za Bali pretvorio se u noćnu moru: Zrakoplov se vratio nazad nakon 4 sata leta, putnici bijesni

Pokazala se lošom odluka tvrtke da manji avion zamijeni većim kako bi mogli prevesti više putnika

Zrakoplov Jetstara (ilustracija)

 Charly Triballeau/Afp

Putnici koji su prošloga utorka letjeli iz Melbourna za Bali šokirali su se shvativši da se avion, nakon četiri sata letenja, okreće kako bi se vratio nazad za Australiju, i to nakon što je već u startu kasnio pet sati u polijetanju, piše australski ABC News.

Riječ je bila o avionu Jetstara koji se počeo okretati neposredno nakon što je počeo slijetati, a osoblje je to opravdalo tehničkim kvarom što je razbjesnilo većinu putnika.

Da se okreću od destinacije većina njih primjetila je na monitorima koji su pokazivali putanju aviona, a društvene mreže kasnije su zatrpali iskustvima u kojima su pisali kako je bila riječ o jednom od najgorih putovanja ikad.

Kako je za ABC News pojasnio glasnogovornik aviokompanije, tvrtka je manji avion zamijenila većim Boeingom 787 kako bi mogli prevesti više putnika, no kad su se počeli približavati Baliju, indonezijski regulator nije odobrio zamjenu aviona zbog čega im nije preostalo drugo nego da se nakon četiri sata vožnje okrenu i vrate nazad u Australiju.

"Znam da je ovaj put bio ekstremno traumatičan za naše putnike i zbog toga im se ispričavamo", kazao je glasnogovornik Jetstara, tvrtke u vlasništvu Quantas Grupe. Kompanija je također dodala kako istražuje što se točno dogodilo te da je putnicima već ponudila vaučere. Osim toga, osigurali su im smještaj te premjestili na nove letove za Bali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:20