TAJNA LIKVIDACIJE

BLIC 'Ovo su ubojice srpskog novinara Ćuruvije'

 Blic.rs

Optužnica protiv četvorice okrivljenih za ubojstvo Slavka Ćuruvije , vlasnika srpskog “Dnevnog telegrafa” je napisana, javlja srpski Blic.

Tadašnji šef resora Državne bezbednosti Radomir Marković (68) direktno je naredio likvidaciju, Milan Radonjić (54), tadašnji načelnik beogradskog centra DB je organizirao zločin, Ratko Romić (51), tadašnji operativac drugog odjela Beogradskog centra DB pomagao je u izvršenju ubojstva, dok je Miroslav Kurak Miki (43), nekadašnji pripadnik posebne službe obezbeđenja u DB, direktno izvršio zločin.

Ćuruvija je ubijen 11. travnja 1999. godine, na Uskrs, u ulazu zgrade u kojoj je živio u Svetogorskoj ulici u Beogradu. To ubojstvo postalo je simbolom brutalnosti režima Slobodana Miloševića, a gotovo 15 godina nakon tog zločina, napisana je optužnica Specijalnog tužilaštva za organizirani kriminal i bit će objavljena za nekoliko dana.

Ćuruviju su trebali smaknuti dan ranije, ali je egzekucija pomaknuta za dan kasnije jer djelatnica DB, zadužena za slušanje i prikupljanje informacija od operativaca s terena, nije javila izvršiteljima ubojstva kad Slavko Ćuruvija tog dana stiže kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:34