NOVE ŠPEKULACIJE

Bliski suradnik Zelenskog zakotrljao lavinu: ‘Pogledajte dobro u Putinova usta, što mislite..?‘

Kanal na komunikacijskoj platformi Telegram General SVR više je puta ustvrdio da ruski predsjednik boluje od raka

Vladimir Putin

 /Screenshot Twitter

Prema kanalu na komunikacijskoj platformi Telegram General SVR koji često objavljuje tvrdnje o zdravstvenom stanju predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, autokrat pati od "teških glavobolja, zamućenja vida i obamrlosti jezika", javlja tabloid Mirror.

Putin je navodno "izgubio i dio osjećaja u desnoj ruci i nozi" te mu treba hitna liječnička pomoć.

Kako tvrdi General SVR, ruskom je predsjedniku pružena prva pomoć, a vijeće mu je liječnika reklo da nekoliko dana mora mirovati.

Putin ih navodno nije poslušao te je inzistirao da mu se podnose izvještaji o stanju na bojišnici u Ukrajini. General SVR kasnije je ustvrdio da mu se zdravlje poboljšalo te da je liječnicima zbog toga laknulo.

"Predsjednikova je rodbina bila zabrinutija od njega", rekao je General SVR te dodao su članovi Putinove obitelji uspaničili i bili nervozni.

General SVR više je puta ustvrdio da Putin boluje od raka te da lijekovi koje uzima utječu na odluke koje donosi.

"Unatoč lošim prognozama liječnika, njegova je obitelj optimistična", tvrdi General SVR.

Kontroverzni kanal na Telegramu rekao je da su se osobe bliske Putinu već zabrinule zbog njegova zdravlja te da nitko od njih ne zna što treba napraviti u slučaju njegove smrti.

Glasine da je Putin bolestan počele su se širiti i zato što se tijekom sastanaka s dužnosnicima desnom šakom prima za stolove te zato što mu noge povremeno trzaju.

Kremlj tvrdi da je ruski predsjednik zdrav.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko na društvenoj je mreži Twitter objavio da mu je netko poslao spomenuti Mirrorov članak te mu ukazao da se na nekim snimkama i fotografijama Putina navodno može vidjeti da su mu usta deformirana.

"Pogledajte sami, što mislite?", zapitao se Geraščenko i objavio video u kojem se te navodno deformacije mogu vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:04