KATASTROFA

Bogati Australac kabelom svezao troje malih Aboridžina koji su mu se kupali u bazenu, snimka planula na mrežama!

Snimka koja se širi internetom prikazuje dvoje djece, koja su čini se domorodačka, svezane na kolnom prilazu
 Facebook/

Australac je optužen za teški napad nakon što je kabelskim vezicama svezao troje djece koje je pronašao kako se kupaju u bazenu na praznom imanju. Policija je potvrdila kako je muškarac vezao šestogodišnju djevojčicu te dječake od sedam i osam godina, a snimka događaja na kojoj djeca plaču brzo se proširila društvenim mrežama, piše BBC.

Najviši državni dužnosnici rekli su kako su zgroženi snimkom i pozvali na mir u zajednici. Naime, 45-godišnjak je nazvao policiju u ponedjeljak kako bi prijavio incident u Broomeu, gradu koji se nalazi oko 2000 kilometara sjeverno od Pertha, i rekao im kako je pronašao djecu kako se igraju u bazenu kuće u kojoj nitko ne stanuje.

Kad je policija stigla, vidjeli su djevojčicu i dječaka kojima su ruke bile vezane vezicama za kablove, a ubrzo su pronašli i najstarijeg dječaka koji je pobjegao s mjesta događaja. Snimka koja se širi internetom prikazuje dvoje djece, koja su čini se domorodačka, svezane na kolnom prilazu kako plaču.

Promatrači pozivaju čovjeka, koji je bijelac, da ih pusti. Do djece su ubrzo stigli i bolničari koji su ih pregledali i vratili u njihove obitelji. Policija je utvrdila kako sila upotrebljena za obuzdavanje djece nije bila proporcionalna njihovoj dobi i ranjivosti.

- Prema snimci čini se kako su na njoj jako mala djeca koja su bila prilično uplašena. S druge strane, on je prilično velik čovjek. Djeca nemaju toliko razvijen neurološki sustav da mogu razumjeti uzrok, posljedicu i reakciju, rekla je pravobraniteljica za djecu Jacqueline McGowan-Jones.

Muškarcu je odobrena jamčevina te bi se trebao pojaviti pred prekršajnim sudom u Broomeu 25. ožujka. Nedavno objavljeni podaci vlade ukazuju na to kako je 29 posto vjerojatnije da će starosjedilačka djeca u dobi od 10 do 17 godina završiti u pritvoru od neautohtone djece. U Australiji je minimalna dob za kaznenu odgovornost 10 godina.

Uznemirujući video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 15:13