IZLOV ZBOG SLONOVAČE

BOGATI HUMANITARAC Suosnivač Microsofta daje osam milijuna eura za zaštitu slonova u Africi

Paul Allen, suosnivač Microsofta s Billom Gatesom, jednako kao i Gates, posvetio se filantropiji. Tako će Allen (60) financirati projekt čiji je cilj zaštita slonova u Africi budući da svakih 15 minuta život izgubi jedna od tih životinja. Allenova obiteljska zaklada, teška 15.7 milijardi dolara, financirat će prebrojavanje slonova u 13 afričkih država koristeći tri zrakoplova i dva helikoptera, izjavila je organizacija Slonovi bez granica iz Botswane.

U to će uložiti osam milijuna dolara. "Ovo je strašno vrijeme za slonove. Statistike o stvarnosti s kojom se suočavaju afrički slonovi su strašne, izjavio je, pak, milijarder Allen.

Njegov potez događa se upravo u vrijeme izvještaja organizacija za zaštitu životinja u kojima se navodi kako bi u idućih deset godina petina slonova na Crnom kontinetnu mogla nestati ako se jednakom brzinom nastavi njihov izlov zbog slonovače. Samo prošle godine ubijeno je 22.000 slonova.

Procjene o broju ovih životinja u Africi variraju od 410 do 650 tisuća, no u nekim zemljama se već godinama njihova populacija ne prati. Sad ih ima samo u 35 država, za razliku od 46 ranije, a u 20 zemalja ih je manje od tisuću. Najviše ih je u Botswani, Zimbabveu, Južnoj Africi i Namibiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 11:14