UŽAS U ITALIJI

Boksač Leonardo Muratović ubijen pred kafićem, njegov smrtno bolesni otac krenuo u osvetu

Policija u Anziju je pozvala na razgovore i članove Muratovićeve obitelji a i svjedoke, među kojima i dvojicu zaštitara. Muratovićev otac izbô je pred policijskim povjerenstvom nožem obojicu

Leonardo Muratović

 Privatni Album/

Leonardo Muratović (25) iz Aprilije, talijanski profesionalni boksač porijeklom iz Hrvatske, ubodem je nožem u Anziju u nedjelju poslije 2 ujutro, samo jednom, u trbuh, ali taj je ubod bio dovoljan da plavokosi "Viking", kako se prozvao na ringu, izgubi život dok su ga prevozili u najbližu bolnicu.

Kako je novinarima rekao pokojnikov stariji brat Daniel Muratović, Leonardo Muratović je s najboljim prijateljem i njihovim djevojkama izišao u lokal La Bodeguitu. Ondje je bilo rječkanja, pa su zaštitari izbacili iz lokala drugu grupu – i Muratovića samoga. "Izručili su ga ubojicama", smatra brat.

Prema tvrdnjama očevidaca, čim je Muratović izišao, druga grupa ga je opkolila, tukla, a jedan od njih ga je i ubio. Zatim su pobjegli, ostavivši žrtvu u lokvi krvi.

image

Leonardo Muratović

Privatni Album/

Sljedeće jutro policija u Anziju je pozvala na razgovore i članove Muratovićeve obitelji a i svjedoke, među kojima i dvojicu zaštitara. Muratovićev otac, smrtno bolestan, izbô je pred policijskim povjerenstvom nožem obojicu, nanijevši im rane teške ali ne i smrtonosne. Jedan je operiran hitno, obojica su izvan pogibelji.

Daniel Muratović kaže da je Leonardo prije stanovita vremena, nakon ljubavnog razočaranja, otišao rodbini u Hrvatsku. Vratio se u Apriliju kad je doznao da je otac teško obolio. Otac je sada u istražnom zatvoru, a policijska Pokretna četa iz Rima još traga za ubojicom njegova sina i ubojičinim pomagačima.

Majka Branka Muratović kaže da ne traži osvetu nego pravdu. Istragu vodi Vincenzo Bufano iz Tužilaštva u Velletriju.

image

Leonardo Muratović

Privatni Album/

Na portalima se barata i pretpostavkom da je posrijedi bio obračun, navodno između momaka iz Aprilije i onih iz Anzija. Talijanski boksački savez, međutim, ističe Muratovićev neporočan sportski život, sugerirajući da se nije kretao u krugovima gdje se pribjegava nasilnim obračunima, kamoli oružanima. Nema sumnje da je boksač "Viking" bio nenaoružan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2024 15:21