25 GODINA ZATVORA

Boksačica do smrti izmlatila bebu, majka nije poduzela ništa, sutkinja zgrožena: ‘Tragična priča‘

Savannah Brockhill i Frankie Smith osuđene su za ubojstvo, odnosno omogućavanja smrti djeteta

Savannah (gore desno) osuđena je na minimalno 25, a Frankie (dolje desno) na osam godina zatvora

Sud u Bradfordu, regiji Yorkshire u Engleskoj, osudio je na zatvorske kazne dvije žene koje su krive za smrt djevojčice Star Hobson u rujnu 2020. godine.

Za ubojstvo je na minimalnu kaznu zatvora od 25 godina osuđena Savannah Brockhill (28), koja je djetetu, svjedočili su liječnici na hitnoj koji su zaprimili dijete, "teškim udarcem rukom ili nogom nanijela ozljede koje su dovele do zastoja srca".

Njezina partnerica i majka djeteta, 20-godišnja Frankie Smith, u zatvor će na osam godina "zbog uzrokovanja ili omogućavanja smrti djeteta".

Obdukcija djevojčice otkrila je ozljede mozga, unutarnjih organa i prijelome kostiju, koje su dovoljan dokaz o dugotrajnom fizičkom zlostavljanju koje je proživljavala Star.

U obrazloženju svoje presude sutkinja Lambert nije štedjela riječi.

"Tjelesne ozljede koje je za svog života trpjela Star samo su dio - premda vrlo značajan dio - njezine tragične životne priče. U najmanju ruku djevojčica je od vas dvije doživljavala bešćutnu ravnodušnost praćenu izravnom okrutnošću", kazala je sutkinja prilikom izricanja kazne.

Savannah i Frankie upustile su se u ljubavnu vezu nekoliko mjeseci nakon što je Frankie napustila oca djeteta, Jordana Hobsona. Jordan je svojedobno kazao kako je Frankie često odlazila tulumariti, a nije je bilo briga za dijete. Sam otac nije stanovao u blizini djeteta zbog školovanja za posao kriminalista. Jedan od posljednjih poziva socijalnoj službi, onaj u lipnju 2020. godine, uputio je on.

I Jordanova obitelj često je provodila vrijeme s djevojčicom sve do posljednjih šest mjeseci njezina života, kad Frankie više nije dozvoljavala njihova druženja.

Socijalna služba u četiri je navrata posjećivala dom Brockhill i Smith, a Frankie je uvijek sakrivala djetetove masnice i druge ozljede, kako je na sudu kazala njezina prijateljica Hollie Jones. Jones je često dijete čuvala kad bi Smith i Brockhill odlazile u izlaske, a jednom je prilikom i sama zvala socijalnu službu zbog stanja u kojem je zatekla dijete.

Savannah i Frankie često su se svađale, a njihovi poznanici govore o "toksičnoj vezi". Iako je obrana uspjela dokazati da je Frankie ograničene inteligencije, sutkinja to nije uzela kao olakotnu okolnost da je u potpunosti pusti na slobodu, jer je "morala znati da prisustvo Savannah negativno utječe na zdravlje i dobrobit njezinog vlastitog djeteta".

Brockhill je, inače, amaterska boksačica i izbacivačica u klubovima, a često se znala "istresati nad djetetom". Osuđenice su znale snimati zlostavljanje malene Star i videa slati svojim prijateljima, a postoji i snimka nadzorne kamere koja je snimila Brockhillino iživljavanje na djetetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:45