DOBIO JE 15 GODINA

Bolesno ljubomorni student medicine bivšu unakazio sumpornom kiselinom: Prerušio se u debelu tamnoputu ženu...

Napad je planirao tjednima, a na žrtvinom kućnom pragu pojavio se prerušen u debelu crnu ženu. Nije pokazao nikakve emocije u sudnici
Milad Rouf
 SUSSEX POLICE

Milad Rouf (25), student medicine, u četvrtak je osuđen na 15 godina zatvora zbog brutalnog napada na bivšu djevojku, 20-godišnju Rym Alaoui. Pomahnitali mladić u svibnju je u naletu ljubomore i bijesa kolegici i donedavnoj partnerici na njezinu kućnom pragu u Brightonu u lice bacio sumpornu kiselinu.

Milad se prije napada prerušio u debelu tamnoputu ženu, a Rym je zadobila teške ozljede lica, vrata i prsa. Ni dan-danas ne može zatvoriti oči niti pomaknuti vrat, a izgubila je i vid na desno oko, prenosi Daily Mail.

Rouf, inače iz Cardiffa, sve je pomno isplanirao - prvo je otputovao svojoj obitelji u Eltham u jugoistočnom Londonu, odakle je produžio u Brighton, gdje je čekao svoju žrtvu. U pretresu njegova stana policajci su poslije pronašli popis za kupovinu sredstava za napad, kao i detaljan opis maske koju je koristio.

Milad je bivšoj djevojci na njezinu kućnom pragu prvo pokazao poruku, a dok ju je ona čitala, lice joj je polio kiselinom. Odjeću koju je nosio bacio je u kante za smeće, a novu garderobu kupio je u Primarku i pobjegao u svoj dom u Walesu. Policija je nakon incidenta provela opsežne istrage, uključujući i sate pregledavanja nadzornih snimaka kako bi pratili Roufova kretanja.

Milad i Rym zajedno su studirali medicinu na Sveučilištu Cardiff, a Rouf je isplanirao napad nakon što je djevojka prekinula njihovu kratku vezu i u travnju se preselila u Brighton.

Sutkinja, koja je vodila proces i izrekla mu 15-godišnju zatvorsku kaznu, izjavila je kako "nimalo ne sumnja da je Rouf opasan za žene".

- Tjednima ste planirali svoj neobjašnjiv napad vođen isključivo bolesnom ljubomorom i bijesom zbog odbijanja. Kao student medicine, jako dobro ste znali kakav učinak sumporna kiselina ima na ljudsko tijelo. Bili ste svjesni da to što radite nije u redu i pokušali ste izbjeći odgovornost kako biste mogli nastaviti vlastitu medicinsku karijeru - rekla je sutkinja.

Napadač nije pokazivao nikakve emocije dok su ga odvodili u zatvor, no na ranijem ročištu jedva je susprezao suze i pucao mu je glas dok je odgovarao na optužbe za namjerno nanošenje teških tjelesnih ozljeda i korištenje sumporne kiseline s namjerom da spali, osakati i unakazi svoju žrtvu. Kiselina je, piše Daily Mail, bila toliko jaka da je spržila boju s Ryminih ulaznih vrata.

- Bojim se za svoju budućnost. Oduzeo mi je karijeru, živim u boli i strahu... Imala sam pet operacija, ne mogu ići na posao, ne mogu živjeti svoj život... Psihološke posljedice njegova napada i dalje su ogromne, za mene, moju obitelj i moje voljene... Ne mogu zamisliti zašto bi itko izvršio tako unaprijed smišljen i užasan napad. Ne mogu razumjeti što mu je bilo na umu - izjavila je ova mlada liječnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:43