GRAĐANI OGORČENI

BOLNICA U SUBOTICI SE ISPRIČALA ZBOG ĆIRILICE U SLUŽBENOM DOPISU 'Iznenađeni smo reakcijama, nije bilo namjerno, radi se tehničkoj greški'

 
 Profimedia

Bolnica u Subotici ispričala se u ponedjeljak građanima što je u svojemu službenom dopisu zaglavlje dokumenta ispisala na hrvatskom i mađarskom jeziku koristeći se ćirilicom, prenijela je agencija Tanjug.

Potez bolnice izazvao je burne reakcije građana na društvenim mrežama, a gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) tražio je ispriku uprave.

Prema statutu Subotice, na području grada su, pored srpskog, u službenoj uporabi mađarski i hrvatski jezik i njihovo pismo.

"Suprotno ovome, Opća bolnica Subotica je u zaglavlju spornog dopisa naziv institucije ispisala na hrvatskom i mađarskom jeziku koristeći ćirilično pismo što je u suprotnosti s pravopisom hrvatskog i mađarskog jezika“, kažu u SVM-u.

Bolnica je odgovorila kako je riječ o nenamjernoj i tehničkoj greški. "Iznenađeni smo reakcijom i tvrdnjama da se radi o svjesnoj povredi važećih propisa", navodi se priopćenju.

Korisnici Facebooka na službenim stranicama Saveza vojvođanskih Mađara iskazali su ogorčenje ovakvim dopisom. 'Koja budala, sprda se s ćiriličnim pismom', 'Tkogod je pisao, samo je dozakao da je glup i neodgojen i koliko ima mržnje prema nacionalnim manjimama, treba ga smijeniti', 'Da nije tužno bilo bi smiješno, isto je tako i u zrenjaninskoj bolnici', samo su neki od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:09