UNIŠTEN ODMOR

Bolnice u Crnoj Gori prepune otrovanih turista: ‘Gotovo svi su bili gosti u jednom restoranu‘

Najmanje 96 turista otrovalo se hranom u restoranu u Budvi, uglavnom gostiju iz Poljske, Slovačke i Slovenije

Budva/Ilustracija

 Zvonimir Barisin/Cropix

Najmanje 96 turista otrovalo se hranom u restoranu u Budvi, potvrđeno je portalu Dan iz više izvora, kako prenosi Slobodna Dalmacija. Uglavnom su to turisti iz Poljske, Slovačke i Slovenije, a gotovo svi su bili gosti u jednom restoranu. Svi su i dalje smješteni u hotelima ili im je ukazana medicinska pomoć u bolnicama u Kotoru, Baru i na Cetinju.

U općini Budva portalu je potvrđeno da je došlo do trovanja hranom te da su se gosti jednog restorana javili zdravstvenim ustanovama zbog želučanih tegoba. Novinari iz Crne Gore su službenu potvrdu dobili iz Opće bolnice u Kotoru, gdje je sinoć primljen veliki broj turista s probavnim problemima.

Predsjednik Općine Budva Milo Božović i općinska uprava, kako se navodi, stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvenih problema te će im po potrebi osigurati smještaj, prijevoz i sve ostalo.

Potvrda o trovanju hranom dobivena je i u bolnici u Kotoru.

- Sinoć oko 22 sata u kotorvarošku bolnicu smo primili 30 osoba, među kojima je bilo dosta djece od 15-16 godina. Dovezeni su s akutnim sindromom - povraćanje. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovno obavljene laboratorijske pretrage. Nakon toga su jutros oko 11 sati pušteni na kućno liječenje - kazao je za portal Dan direktor kotorske bolnice dr. Davor Kumburović.

Direktor barske bolnice dr. Igor Karišik rekao je da su pacijenti, njih 30, smješteni na dječjem i internom odjelu.

Istaknuo je kako nema ugroženih osoba te će većina biti puštena kući.

U Domu zdravlja u Budvi su čak rekli da ne znaju o čemu je riječ, dok u državnim institucijama o tome nitko ne želi govoriti jer je neradni dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 14:43