PREDSJEDNIK BRAZILA

Bolsonaro priznao da plače u kupaonici: ‘Moja žena to ne zna, ona ima sasvim drugu sliku o meni‘

Potpora za njegovu vladu je pala na 22%, a ankete predviđaju njegov poraz na predsjedničkim izborima 2022. godine.
brazilski predsjednik Jair Bolsonaro
 Evaristo Sa/AFP

Brazilski predsjednik i konzervativac Jair Bolsonaro, čija je popularnost u najvećem padu otkad je stupio na poziciju predsjednika, priznao je da plače u kupaonici kada donosi teške odluke, piše El Mundo.

Naime, Bolsonaro je na konferenciji pred jednom evangelističkom zajednicom otkrio da, iako ga žena nikada nije vidjela u takvom stanju, on ponekad plače u kupaonici.

- Ona misli da sam ja najmuževniji od svih muškaraca. A djelomično je i u pravu - rekao je Bolsonaro te je nastavio:

- Ovo nije kao kada sam bio zastupnik. Ako sada donesem lošu odluku, mnogi će ljudi patiti.

Bolsonaro je populistički političar vrlo desnih, nerijetko i ekstremnih stavova. Za predsjednika je izabran 2018. godine s 55% glasova. Protivi se pobačaju, sekularnoj državi i istospolnim brakovima. Poznat je po kontroverznim komentarima o ženama i homoseksualnim osobama koji često nailaze na osudu brazilske javnosti.

U govoru u Rio de Janeiru je 2017. godine izjavio je da ima petero djece: četiri sina i jednu kćer, koja je došla kao posljedica 'trenutka slabosti', prenosi Associated Press.

U užarenoj raspravi u Kongresu kolegici je rekao da 'je ne bi silovao jer to ne zaslužuje' jer ga je prethodno optužila da potiče silovanje.

Također, u intervjuu za Playboy 2011. godine je izjavio da bi mu bilo draže da mu sin pogine u nesreći, nego da dođe doma s brkatim muškarcem.

To nije prvi put da je izrazio gnušanje nad homoseksualnosti. Kada je bivši predsjednik Braila Fernando Henrique Cardoso (služio je od 1995. do 2002.) uslikan kako drži zastavu duginih boja kao znak potpore homoseksualnoj zajednici, rekao je kako bi pretukao muškarce da ih vidi kako se ljube na ulici.

Potpora za njegovu vladu je pala na 22%, a ankete predviđaju njegov poraz na predsjedničkim izborima 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:50