NOVA KNJIGA

Bomba u Bijeloj kući: ‘Snimila sam Melaniju kako olajava Ivanku i Donalda, objavit ću sve!‘

Stephanie Winston Wolkoff, bivša Melanijina prijateljica i savjetnica, snimila je prvu damu i planira sve objaviti uz svoju knjigu
Melania Trump 
 Gripas Yuri/abaca/Abaca Press/Profimedia

Melania Trump govorit će na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u utorak navečer u sjeni nevjerojatne vijesti da se pojavila snimka na kojoj upravo ona iznosi pogrdne komentare o odrasloj djeci svog supruga, pa čak i o samom Donaldu Trumpu, piše Guardian.

U ponedjeljak je novinar Yashar Ali naveo da je doznao od neimenovanih izvora da je Stephanie Winston Wolkoff, bivša Melanijina prijateljica i savjetnica, 'snimila prvu damu' i planira snimljeno objaviti u svojoj knjizi.

Navodne pogrdne riječi uključuju 'oštre komentare o Ivanki Trump, predsjednikovoj starijoj kćeri i višem savjetniku', napisao je Ali.

Knjiga 'Melania & Me' ('Melania i ja') izlazi 1. rujna.

Amerika i dalje probavlja objavljivanje audio snimaka starije sestre Donalda Trumpa, Maryanne Trump Barry, na kojima ova naziva predsjednika 'okrutnim' i kritizira njegov lik i ponašanje.

Te snimke je potajno, ali legalno, napravila Mary L. Trump, predsjednikova nećakinja, koja je u srpnju izdala knjigu 'Previše i nikad dovoljno: Kako je moja obitelj stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu'.

Simon & Schuster objavili su knjigu Mary Trump kao i knjigu Johna Boltona, Trumpovog bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost.

U press materijalu, izdavač kaže da je Wolkoff, dugogodišnja prijateljica Melanije Trump, 'zaposlena kako bi pomogla u organizaciji 58. predsjedničke inauguracije te je tada postala osoba od povjerenja prve dame'.

- Sve se raspalo kad su je učinili žrtvenim janjem zbog financijskih nepravilnosti na inauguraciji. Melania je tada mogla braniti svoju nevinu prijateljicu, ali stajala je uz svog muškarca, dobro znajući tko je zapravo kriv. Izdaja je gotovo uništila Wolkoff.

Prikupljanje sredstava za Trumpovu inauguraciju predmet je istraga specijalnih istražitelja i vlasti u New Yorku, New Jerseyju i Distriktu Columbia, koji sumnjaju da je prikupljanje sredstava koristilo obogaćivanju članova Trumpove obitelji.

Bijela kuća nije odmah komentirala izvještaje o Wolkoffičinoj knjizi, ali prošlog je vikenda, odgovarajući na komentare njegove sestre, predsjednik rekao da se navikao na takve vijesti. - Svaki dan bude nešto drugo, rekao je Trump. - Koga briga?

Očito, briga je izdavačke kuće. Knjiga 'Melania i ja' najnovija je knjiga prije izbora u studenom. Bivši osobni odvjetnik Donalda Trumpa Michael Cohen i bivši pomoćnik u izbornom stožeru Rick Gates - obojica osuđeni u slučajevima proizašlim iz rada posebnog tužitelja Roberta Muellera - uskoro izdaju svoje knjige. Kao i bivši član Muellerova tužiteljskog tima Andrew Weissmann.

H.R. McMaster, savjetnik za nacionalnu sigurnost prije Boltona, ovog je mjeseca objavio memoare. I novinar koji je slavu stekao razotkrivanjem Watergatea Bob Woodward priprema novu knjigu o Trumpu.

Melania je tema i ranijih knjiga, uključujući 'Free, Melania' Kate Bennett i 'Melania: Umjetnost njezina dogovora', Mary Jordan.

Kada je riječ o knjizi Wolkoffove, iz Simon & Schustera obećavaju 'iskrene i emotivne memoare' koji će odgovariti na pitanja o mnogim najstrašnijim i najsmjelijim trenucima Trumpova predsjedništva. Među njima: Kako je Melania reagirala na vrpcu Access Hollywood - u kojoj se Donald Trump sramotno hvalio da je hvatao žene 'by the pussy' - i na aferu njezina supruga sa Stormy Daniels, što Trump negira, ali koja i dalje ostaje razlogom njegovih pravnih nevolja.

'Slaže li se s Ivankom?' pita izdavač u najavi knjige. 'Zašto je nosila onu jaknu s natpisom 'Stvarno me nije briga, a vas?' otisnutim na leđima? Je li Melania sretna što je prva dama?I

I što se zapravo dogodilo s financiranjem inaureguracije koja je koštala 107 milijuna USD? Wolkoff ima neke ideje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:21