TAJNA PIDŽAME

Bombastično otkriće njemačkog tužitelja: ‘Imamo nove dokaze u slučaju nestanka Maddie McCann!‘

U razgovoru za portugalsku televiziju, tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da je siguran da je djevojčica ubijena

Madeleine McCann, Christian B./Ilustracija

 AFP/Profimedia

Njemački tužitelj koji vodi istragu o nestanku britanske djevojčice Madeleine McCann otkrio je da su pronađeni 'novi dokazi' koji Nijemca Christiana Bruecknera povezuju s njezinom otmicom, prenosi Daily Mail.

U razgovoru za portugalsku televiziju, na 15. obljetnicu njezina nestanka iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz, tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da je siguran da je djevojčica ubijena i da je počinitelj upravo Brueckner (45).

- Istraga je još uvijek u tijeku, pronašli smo neke nove činjenice, neke nove dokaze, nisu forenzički dokazi, ali su dokazi, rekao je u intervjuu u emisiji Sabado (subota).

Njemački tužitelj potom je ponovio tvrdnje iz 2020. godine da je Brueckner, osuđeni silovatelj, odgovoran za njezino ubojstvo.

- Sigurni smo da je ubio Madeleine McCann. Ne mogu vam dati više detalja u ovom trenutku, rekao je.

Britanski tabloid The Sun piše da bi novi dokazi mogla biti vlakna iz ružičaste pidžame Eeyore Madeleine nakon što je bila sklonjena u stražnji dio kombija, iako Wolters inzistira da dokazi 'nisu forenzički'.

Na pitanje voditeljice Sandre Felgueiras je li točno da su istražitelji pronašli nešto od Madeleine McCann u njegovu kombiju, Wolters je odgovorio:

- Neću govoriti o detaljima istrage, rekao je, no na inzistiranje voditeljice 'ali ne možete poreći' ipak je odgovorio:

- Neću poricati. Osumnjičenik još nije informiran o tome.

Prema njemačkim zakonima, detalji policijske istrage ne mogu biti otkriveni u javnosti sve dok osumnjičenik i njegovi odvjetnici nisu upoznati s detaljima.

Podsjetimo, prije dva tjedna portugalsko tužiteljstvo potvrdilo je da je Christian B. i službeno osumnjičen za nestanak britanske djevojčice koja je u vrijeme nestanka iz apartmana u portugalskom ljetovalištu u svibnju 2007. godine imala tri godine.

Christian B. trenutačno je u zatvoru u Njemačkoj nakon što je osuđen za silovanje 72-godišnje žene 2005. godine - i to u istome gradu u kojemu je nestala malena Madeleine.

Njemački tužitelj Wolters rekao je tada kako je ovakva odluka "očito donesena samo iz formalnih razloga, kako bi se spriječila zastara u Portugalu".

Brueckner trenutačno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja. On je u više navrata zanijekao bilo kakvu umiješanost u Madeleinein nestanak. Nakon što je službeno postao osumnjičenik, postoji velika mogućnost da će iz Njemačke biti prebačen u Algarve na službeno ispitivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:31