ŽIVOT TEČE DALJE

BOMBE PADAJU, ALI PLAŽE SU PUNE KUPAČA Asadov režim pokušava oživiti turizam u Siriji, rade i mobilnu aplikaciju za posjetitelje

 cc

Sirijski režim pokušava na svu silu privući domaće i strane turiste u tu zemlju bez obzira na građanski rat koji je u tijeku, prenosi britanski Independent.

Nova aviokompanija Fly Damas uspostavila je novu rutu između Damaska i sedam gradova na Bliskom istoku, uključujući Amman (Jordan), Beirut (Libanon), Džedu i Rijad (Saudijska Arabija).

Internetska stranica aviokompanije još uvijek je u izradi, a službenici s aerodroma i kompanija nisu odgovorili na novinarski upit.

No da je promicanje turizma u tijeku, potvrdila je i sirijska novinska agencija SANA koja javlja kako ministar turizma ima planove za novu aplikaciju za putovanja pod nazivom 'Mobile Syria' koja uključuje karte i upute za turiste, te hotele i restorane. Također, obnavljaju se i turistički informativni centri.

Tamošnji ministar turizma Bishr Yazigi ističe i 'povećanu stabilnost' sirijskih arheoloških nalazišta i drugih mjesta, izvijestila je SANA prošlog tjedna, iako su mnoga ta mjesta još uvijek u rukama pobunjenika, ali i pripadnika Islamske države.

Unatoč svemu, puno je posla bilo u sirijskim mediteranskim odmaralištima ovog ljeta, kazao je izvor za SANA-u.

Primjerice, Tartous je popularna destinacija za Sirijce, iako je Latakija koja je udaljena sat vremena vožnje bila poprište nekoliko sukoba između režima i pobunjenika otkako je izbio građanski rat 2011. godine.

Autorica knjige 'Moj dom u Damasku: Insajderski pogled na sirijsku revoluciju', Diana Darke, kazala je za Telegraph kako je, otkako je rat počeo, mnogo ljudi zadržalo stav 'budi smiren i nastavi živjeti' kako bi održali krhko gospodarstvo.

U Damasku sam u studenom posjetila prijatelje koji rade u ministarstvu turizma i još uvijek idu u ured i pokušavaju obavljati svoj posao... Iako se takvo što nama čini apsurdnim, važno je shvatiti da stvari izgledaju potpuno drugačije unutar Sirije. Puno je radnih mjesta upitno.

Plaže su pune - to je svijet daleko od rata. Ipak, strana ministarstva vanjskih poslova savjetuje da se u Siriju ne putuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:28