PREDIZBORI U SAD-u

Borila se protiv Trumpa pa potučena do nogu: ‘Bit će sretnija u dubinama političkog zaborava‘

Cheney je bila jedna od tek dva člana Republikanske stranke koji su se pridružili odboru koji istražuje pokušaje Trumpa da se održi na vlasti

Liz Cheney

 Patrick T. Fallon/AFP

Republikanka Liz Cheney, poznata po tome što se javno suprotstavila Donaldu Trumpu, poražena je na predizborima u saveznoj državi Wyoming. Porazila ju je politička novopridošlica i kandidatkinja koju podržava Trump, Harriet Hageman.

Cheney je bila jedna od tek dva člana Republikanske stranke koji su se pridružili kongresnom odboru koji istražuje pokušaje Trumpa da se održi na vlasti.

Deset republikanca koji su glasali za opoziv Trumpa nakon što su njegovi pristaše napali Kapitol u siječnju prošle godine, bili su meta osvetničke kampanje.

Četiri su otišla u mirovinu, a sada su četiri poražena, i to u državama Wyoming, Washington, Michigan i Južna Karolina. U Wyomingu je 70 posto birača podržalo Trumpa 2020. godine.

U svom govoru Cheney je jasno dala do znanja da neće odustati od svoje kritike Trumpa.

"Od 6. siječnja (datuma nereda na Kapitolu 2020., op. a.) rekla sam da ću učiniti sve što je potrebno kako bih osigurala da Donald Trump nikada više ne bude u blizini Ovalnog ureda, i to ozbiljno mislim", rekla je.

Trump je čestitao Hageman na svojoj platformi Truth Social, a za Cheney je komentirao: "Sada konačno može nestati u dubinama političkog zaborava gdje će, siguran sam, biti puno sretnija nego što je sada".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:07