PILOT PROGRAM

Boris bi zbog bliskog kontakta sa zaraženim ministrom trebao u samoizolaciju, ali neće, evo i zašto

Opće pravilo je da svaka osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim mora biti u samoizolaciji 10 dana, no u ovom slučaju ono neće biti primijenjeno
Boris Johnson
 David Rose/POOL/AFP

Britanski premijer Boris Johnson i ministar financija Rishi Sunak bili su u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom te će raditi isključivo iz svojih ureda, a ostalo vrijeme biti u izolaciji te se svakodnevno testirati.

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao je u subotu da se testirao i da je pozitivan na koronavirus.

"Britanski Nacionalni zdravstveni servis (NHS) je kontaktirao premijera i ministra te se oni vode kao kontakti zaražene osobe", priopćio je u nedjelju Johnsonov ured.

Opće pravilo je da svaka osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim mora biti u samoizolaciji 10 dana.

Johnson i Sunak će, međutim, sudjelovati u pilot-programu koji im omogućava da nastave s radom iz ureda i da se izoliraju samo kada nisu na poslu.

"Da bi mogli raditi iz Downing Streeta, svakodnevno će se testirati", objavio je ured. "Tijekom tog razdoblja, vodit će samo ključne poslove vlade".

Velika Britanija posljednjih tjedana suočava se s porastom broja zaraženih koronavirusom, a u subotu je imala 54.000 novozaraženih.

U toj je zemlji dosad umrlo 128.600 ljudi koji su bili pozitivni.

Unatoč tim brojevima, Boris Johnson najavio je za ponedjeljak ukidanje gotovo svih mjera, uključivo i nošenje maski i fizičku distancu, stavljajući naglasak na "individualnu odgovornost" pojedinaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 01:07