PREMIJER ZARAŽEN KORONOM

BORIS JOHNSON IZ SAMOIZOLACIJE NAPISAO PISMO SVIM BRITANCIMA, ŠALJE GA NA 30 MILIJUNA ADRESA 'Bit ću iskren, stvari će se pogoršati'

 Photo by - / 10 Downing Street / AFP

Britanski premijer Boris Johnson pozvao je Britance da ostanu kod kuće i najavio strože mjere u borbi protiv koronavirusa.

"Važno mi je da sam iskren s vama - znamo da će se stvari pogoršati prije nego što bude bolje", napisao je Johnson u pismu koje je objavio Downing Street.

Pismo će ovaj tjedan dobiti 30 milijuna kućanstava.

"Poduzeli smo ispravne pripreme i što nas više slijedi pravila, manje života ćemo izgubiti i brže će se život vratiti u normalu", naglasio je Johnson.

"U ovom trenutku nacionalne krize, pozivam, molim vas, ostanite u svojim kućama, zaštitite državnu zdravstvenu službu (NHS) i sačuvajte živote", dodao je.

Ostanak u kući i stroga pravila socijalnog distanciranja moraju se poštovati, upozorio je Johnson, koji je i sam zaražen koronavirusom.

"Ta se pravila moraju poštivati. Budu li ih ljudi kršili, policija će kažnjavati i rastjerivati okupljanja", dodao je.

Broj umrlih od koronavirusa u Velikoj Britaniji porastao je na više od 1000, a zaraženih na više od 17.000.

Velika Britanija odgađala je mjere socijalnog distanciranja u zemlji u zaustavljanju koronavirusa sve do prošlog tjedna.

U petak, i Johnson i ministar zdravstva Matt Hancock objavili su da su zaraženi koronavirusom. Princ Charles, nasljednik britanskog prijestolja, također je zaražen.

Johnson, 55, rekao je da ima blage simptome uključujući povišenu temperaturu i stalni kašalj. U samoizolaciji je i radi od kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 04:12