PREGOVORI S EU

BORIS JOHNSON 'Pred nama je još puno posla, ali sporazum o Brexitu je moguć'

Boris Johnson
 Alastair Grant / REUTERS

Britanski premijer Boris Johnson u nedjelju je članovima svojega kabineta rekao da je dogovor o Brexitu u zadnji trenutak još uvijek moguć, ali za njegovo postizanje treba obaviti još puno posla, u trenutku kad su intenzivni pregovori s EU-om ušli u najkritičniju fazu.

U iznimno značajnom tjednu u kojemu bi se moglo odlučiti o budućnosti Brexita, kao i o sudbini pete po redu najveće svjetske ekonomije, Johnson s EU-om pokušava postići dogovor o izlasku, kako bi 31. listopada omogućio uredan prekid poslova s najvećim trgovinskim partnerima.

- Premijer je članove kabineta obavijestio o postignutom napretku u pregovorima o Brexitu, istaknuvši da postoji mogućnost postizanja sporazuma, no da je pred svima nama još golema količina posla te da moramo biti spremni na izlazak iz EU-a 31. listopada - izjavila je njegova glasnogovornica.

- Premijer je rekao i da postoji put za napredovanje prema sporazumu koji bi omogućio zaštitu svih naših interesa.

List Sunday Times prenosi da će Johnson do kraja ponedjeljka razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:37