NEĆE BITI U PILOT PROJEKTU

Boris zbog bliskog kontakta s ministrom zdravstva, nakon bujice kritika, ipak ide u samoizolaciju

Johnson će tijekom izolacije biti u rezidenciji Chequers i "neće sudjelovati u pilot-projektu, a sastanke s ministrima održavat će na daljinu", priopćio je glasnogovornik
Boris Johnson
 Photo by JUSTIN TALLIS/AFP

Britanski premijer Boris Johnson i ministar financija Rishi Sunak bit će u samoizolaciji u skladu s nacionalnim smjernicama te neće sudjelovati u pilot-projektu koji bi im omogućio da nastave raditi iz ureda, kao što je ranije bilo javljeno.

Vlada je u nedjelju ujutro objavila da su Johnson i Sunak bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom i da će umjesto 10-dnevne samoizolacije sudjelovati u pilot-programu kako bi mogli nastaviti raditi iz ureda.

Nedugo nakon toga ta je odluka opovrgnuta nakon brojnih kritika birača, političkih protivnika i vodećih poduzetnika.

Johnson će tijekom izolacije biti u rezidenciji Chequers i "neće sudjelovati u pilot-projektu, a sastanke s ministrima održavat će na daljinu", priopćio je glasnogovornik.

Sunak je putem Twittera komentirao odluku koja je uslijedila dan nakon što je britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao da je pozitivan na koronavirus.

"Iako je pilot-projekt prilično restriktivan i dopušta obavljanje samo ključnih poslova vlade, osjećaj da pravila nisu jednaka za sve, jest pogrešan", objavio je.

"Zato ću se izolirati na propisan način i neću sudjelovati u pilot-projektu", dodao je Sunak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:23