CESTOVNI VITEZ

BOSANAC POSTAO HEROJ U ITALIJI Vozač kamiona spriječio tragediju na autocesti

Nepoznati vozač kamiona iz Bosne postao je junak u Italiji nakon što je svojom intervencijom na autocesti spasio život Marokancu Abdelhamidu Haddachu i njegovoj kći Jihan.

Prema pisanju lista Corriere della sera, otac i kći su doživjeli automobilsku nesreću na autocesti, a snažan udarac ih je odbacio na ogradu. U tom trenutku nailazio je kamion bosanskih registracija. Vozač ga je naglo zaustavio te je njime prepriječio put ostalim vozilima kako ne bi naletili na unesrećenog Abdelhamida i njegovu kći.

Vozač se tu nije zaustavio, nego je izašao iz kamiona te je pomogao ocu koji je spašavao svoju kći čije je srce prestalo kucati, a intervencijom hitne pomoći je oživjela i prevedena je u bolnicu. Još uvijek se bori za život, a otac vjeruje da će preživjeti.

Nepoznati cestovni vitez, kako su ga prozvali u Italiji, nestao je prije nego što ga je unesrećeni otac upoznao i zahvalio mu se.

- Ne znam tko je bio vozač. Bio je mlad i mršav. Prema tablicama sam shvatio da je iz Bosne. Nestao je odmah nakon što mi je pomogao spasiti život kćerki, lai ga želim ponovno vidjeti, pružiti mu ruku i zahvaliti - rekao je Abdelhamid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:06