POTPUNI APSURD

Branko je vozio 36 godina, bio je i profesionalni vozač, a nikad nije položio vozački. Kad su ga uhvatili, sve je objasnio

Da apsurd bude još veći bio je profesionalni vozač u jednoj državnoj tvrtki gdje je prešao 370.000 kilometara bez ijednog prekršaja

branko Perović

 Facebook/printscreen/Probudi se

Šezdesetšestogodišnji Čačanin Branko Perović vozio je punih 36 godina bez vozačke dozvole. Da nema dozvolu otkriveno je u rutinskoj prometnoj kontroli tek 2009. godine, nakon čega je krenuo na satove vožnje. Zanimljivo je da je Branko vozio i van granica Srbije, a bio je i profesionalni vozač u jednoj državnoj tvrtki, piše mondo.rs.

Ovo je vozač koji je za 66 godina života načinio samo jedan prekršaj u prometu. Bilo je to 2009. godine kada je u rutinskoj kontroli u Mrčajevcima policajac, nakon provjere, s nevjericom konstatirao da Branko nema položen vozački ispit.

"Zaustavio me u rutinskoj kontroli i rekao sam mu daj što me provjeravaš. On je otišao u automobil, provjeravao, vratio se i rekao mi pa ti nemaš vozačku. Rekoh: ‘Nemam.‘ Tražio sam da me pusti ali je to kategorično odbio. Kaže volim takve kažnjavati. Pisao je prekršaj i brzo sam dobio poziv od suca za prekršaje. Kazna je bila 6.000 dinara sa svim troškovima", prisjeća se Perović.

Punih 36 godina vozio je po Srbiji, mijenjao automobile i sve to bez položenog vozačkog ispita. Da apsurd bude još veći bio je profesionalni vozač u jednoj državnoj tvrtki gdje je prešao 370.000 kilometara, skoro svaki dan na terenu.

"Niko me ništa nije ni pitao. Samo su mi predali ključeve i papire. Po otkriću su pokušali tužiti me, ali je ispalo da su oni krivi oni pa su mi morali sve platiti. Izgleda da me ovaj gore čuva", kroz smijeh priča Perović. A čuvao ga je i u inozemstvu. Kolima je putovao u Italiju, Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku.

"Svojim automobilom sam išao u Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku, a u Italiju sa prijateljima. Rijetko su nas zaustavljali, a i kad zaustave brzo smo se sporazumijevali, nešto poneseš s pjace, daš im. Daš im 10 eura, to je njima k‘o dobar dan. I ideš dalje", kaže Branko.

Kada je konačno uhvaćen, u 52. godini sjeo je u klupu i za samo mjesec dana došao do dozvole, i to kao najbolji u klasi. "Za dvadesetak dana sam sve završio. Sve je bilo legalno, testovi, poligon… Tu sam imao sve 100 posto. Učio sam, dolazio sam pola sata ranije prije sata, gledao na kompjuteru", rekao je Branko.

Kako je rekao, samo četvoro ljudi je znalo da nije imao položeno, što je možda dokaz da u Srbiji tajna može ostati tajnom. Iako ima 69 godina, Branko je i dan danas odličan vozač i poštuje sve prometne propise, piše mondo.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 09:55