NOVAC IZ BEOGRADA

BRATSKA POMOĆ Najmoćniji političar Srbije donirao Kusturici 100.000 eura za njegov Andrićgrad

Kusturica je najavio da će 2014. u Andrićgradu biti otvoren Fakultet lijepih umjetnosti, s katedrama za film i teatar
 AFP

Predjsednik vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić jučer je Emiru Kusturici uručio 100.000 eura za dovršetak gradnje studentskog doma uz umjetnički fakultet u Andrićgradu, kojeg Kusturica gradi pored Višegrada u BiH. Novac je prikupljen od članstva stranke a ne iz proračuna, ističu u SNS-u.

Beogradske Večernje novosti citiraju Emira Kusturicu koji kaže da sada znaju da je "Vučić prijatelj koji pomaže", a to posebno cijene u vremenu opće financijske krize. "Raduje spoznaja da je donji prag konsenzusa o našim duhovnim vrijednostima ipak moguće ostvariti u RS i Srbiji, izvan dnevnopolitičkih potreba", rekao je Kusturica.

Naime, Andrićgrad je projekt koji je pokrenuo u suradnji s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, koji je na izborima podržavao svog starog saveznika, Borisa Tadića i Demokratsku stranku.

Kusturica je najavio da će 2014. u Andrićgradu biti otvoren Fakultet lijepih umjetnosti, s katedrama za film i teatar, gdje će studenti iz cijelog svijeta moći studirati režiju, produkciju, kameru, scenografiju, kostimografiju…

Na raspolaganju će im biti dva studentska doma, tri kino dvorane, novo kazalište, veliku knjižnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:45