BUDUĆNOST FINANCIJA

Brazil krenuo stopama El Salvadora, planiraju uvesti Bitcoin kao zakonito sredstvo plaćanja

Južnoamerička država sprema se glasovati o prijedlogu zakona o regulaciji kriptovaluta
Brazil bi mogao uvesti Bitcoin kao službeno sredstvo plaćanja
 Mustafa Ciftci

Aureo Ribeiro, brazilski savezni zamjenik, otkrio je da bi Brazilci uskoro mogli Bitcoinom kupovati kuće, automobile, pa čak i McDonald's, piše Yahoo finance.

Južnoamerička država sprema se glasovati o prijedlogu zakona o regulaciji kriptovaluta, koji bi trebao biti predstavljen na plenarnoj sjednici Zastupničkog doma u sljedećih nekoliko dana.

"Želimo odvojiti žito od kukolja, donijeti propise kako bi građani mogli trgovati, znati gdje i što kupuju te znati s kim imaju posla", rekao je Ribeiro.

"Ovom kriptovalutom moći ćete kupiti kuću, automobil, otići u McDonald's kupiti hamburger - to će biti valuta u zemlji kao što se to dogodilo u drugim zemljama."

Prijedlog zakona 2.303/15, koji poziva na regulaciju virtualnih valuta, odobren je prošlog tjedna.

Ako ovaj zakon dobije odobrenje Zastupničkog doma, Brazil će slijediti primjer El Salvadora i učiniti Bitcoin zakonskim sredstvom plaćanja.

Ribeiro je rekao kako je zadovoljan odobrenjem 'zakona o Bitcoinu', te naglasio da su se Brazilci već susreli s Bitcoinom na mnogim mjestima, kao i s mogućnošću kupnje, prodaje i ulaganja u ovaj sektor.

Međutim, Aureo je rekao kako tržište još uvijek nije regulirano i da ne postoji pravno priznanje kriptovalute kao sredstva plaćanja.

Rekao je da bi uz zakonsko odobrenje još nekoliko zemalja moglo kopirati regulatorni model njegove zemlje.

"Razgovarali smo nekoliko godina o tome da napokon realiziramo zakon koji prepoznaje ovo sredstvo", piše Yahoo finance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:51