KATASTROFALNO STANJE

Brazil opet ima više od 1000 umrlih od covida u 24 sata, predsjednik šokirao bešćutnom izjavom

Jair Bolsonaro rekao je u petak da postoji malo toga što bi mogao učiniti oko pandemije i kako bi on sam ‘radije bio na plaži‘
Jair Bolsonaro
 Sergio Lima/AFP

Brazil je u petak imao više od tisuću umrlih od koronavirusa, četvrti dan zaredom, dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na katastrofu u toj zemlji.

Brazil je u petak imao 66.047 novih slučajeva koronavirusa u 24 sata, a 1038 osoba je umrlo. To je četvrti dan zaredom da Brazil ima više od tisuću žrtava covida-19 u jednome danu, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Ta južnoamerička zemlja sad ima ukupno 8,390.341 slučajeva zaraze od početka pandemije, dok je službeni broj ukupno umrlih 208.133.

Brazil je treća najpogođenija zemlja pandemijom koronavirusa u svijetu, nakon SAD-a i Indije.

WHO je u petak upozorio kako pandemija koronavirusa uzima golem danak u ljudskim životima u Brazilu, ali i drugim zemljama središnje i južne Amerike.

Ako se sadašnji val nastavi, bit će gori do prijašnjeg koji je već ocijenjen katastrofalnim.

"To je tragedija", rekao je na virtualnoj novinskoj konferenciji u Ženevi šef WHO-a za hitne situacije Mike Ryan.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro rekao je u petak da postoji malo toga što bi mogao učiniti oko pandemije i kako bi on sam "radije bio na plaži".

Najavio je da će kroz dva ili tri dana zrakoplov biti poslan u Indiju kako bi preuzeo cjepivo protiv covida-19, nakon što je vlada ranije najavila da će avion poletjeti već u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2023 02:26